Hallandsposten

Ryggproble­m oroa

BORDTENNIS: MISSAR VM-GENREPET MOT JAPAN I KVÄLL

-

LAG-VM

Fyra dagar kvar

Sveriges högst rankade spelare (19:e i världen) går just nu en kamp mot klockan.

På söndag startar lag-vm i Halmstad och Kristian Karlsson känner sig inte alls bra i ryggen.

Han har lite svårt att gå och vill helst sitta i en stol med hårt säte och ryggstöd under intervjun på Varbergs Stadshotel­l.

– Jag har aldrig haft ont i ryggen tidigare, så det känns som min vanliga otur så här nära inpå ett mästerskap, suckar Kristian.

Skadan sitter i ländryggen och han får daglig behandling som börjar ge resultat.

– Alla gör så gott de kan för att jag ska bli frisk i tid. I går hade jag intensiv kramp och kunde inte böja mig bakåt, men i dag är det mycket bättre. Två dagars vila till ska nog göra gott. Jag hade ändå inte tänkt spela mot Japan så det gör inget med ett brejk, säger Kristian. Vad är skälet till att du fått skadan just nu?

– Jag har varit trött efter intensivt spel under en lång period, så det är säkert det som ligger bakom.

Sverige får klara sig utan Kristian Karlsson, 26, i Vm-genrepet mot Japan i Varberg i kväll. – Jag har fått ryggskott, men förhoppnin­gsvis är det ingen fara inför VM, säger Karlsson.

KARLSSON HAR HAFT ett starkt pingisår – ”en av mina bättre säsonger i karriären” – och efter VM väntar såväl final i Champions League som i Bundesliga. I CL möter hans Borussia Düsseldorf ryska Fakel Gazprom Orenburg och i tyska mästerskap­et Ochsenhaus­en.

I semifinale­n i den inhemska ligan blev det seger med 2–0 mot

 ??  ?? SKADAD STJÄRNA. Kristian Karlsson har fått ryggskott och missar genrepet mot Japan, men hoppas bli frisk till Vm-starten i Halmstad arena i helgen.
SKADAD STJÄRNA. Kristian Karlsson har fått ryggskott och missar genrepet mot Japan, men hoppas bli frisk till Vm-starten i Halmstad arena i helgen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden