Hallandsposten

Ingen Vm-garanti f

ISHOCKEY: MÅSTE BEVISA SIG MOT RÄTT MOTSTÅND FÖR ATT FÅ EN PLATS

-

Samtidigt som Tre Kronor fick officiellt klart med ytterligar­e två Nhl-spelare – Anaheimduo­n Hampus Lindholm och Rickard Rakell – och fyra återbud – däribland Minnesotab­acken Jonas Brodin – är det också klart att superjunio­ren och slutspelsk­ungen Elias Pettersson ansluter till Sweden Hockey Games.

Han ansluter till landslaget på onsdagen, står över första matchen mot Tjeckien på torsdag men spelar mot Ryssland på lördag.

Elias Pettersson­s kommande Nhl-klubb Vancouver Canucks gick sent i måndags kväll ut med att Växjös guldforwar­d är Vm-klar.

Växjös guldhjälte Elias Pettersson kommer att spela med Tre Kronor i Sweden Hockey Games. Men han är inte garanterad någon Vm-plats. – Nej, det är han inte, men vi vill ge honom bästa förutsättn­ingarna för att lyckas, säger förbundska­ptenen Rikard Grönborg.

MEN DET FÖRNEKAR Grönborg.

Många tycker att forwardsst­järnan, som är i sanslös form, borde vara given. Han öste in sex mål och tio poäng på fyra finalmatch­er mot Skellefteå och vann både poängligan i slutspelet och grundserie­n – som andre svensk i Shl/elitserieh­istorien efter Håkan Loob.

På frågan vad som fattas, säger förbundska­ptenen:

– Att bevisa sig mot dem som han ska spela mot i VM, inte i SHL.

Grönborg säger att Elias Petters-

 ??  ?? UPP TILL BEVIS. Elias Pettersson var i toppform under Sm-finalen, men för att då spela i VM måste han visa att han klarar motståndet i Sweden Hockey Games.
UPP TILL BEVIS. Elias Pettersson var i toppform under Sm-finalen, men för att då spela i VM måste han visa att han klarar motståndet i Sweden Hockey Games.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden