Hallandsposten

Molly Sandén vill sl

MUSIK: MOLLY SANDÉN SJUNGER PÅ SVENSKA PÅ NYA PLATTAN

-

Efter att hela sitt liv ha gömt sig bakom en fasad vill Molly Sandén ha förändring. På det nya albumet ”Större” lämnar hon det gamla bakom sig, byter språk och gräver i jobbiga känslor.

Hennes karriär började 2006 med en seger i Lilla Melodifest­ivalen, och därefter har Molly Sandén stegvis arbetat sig mot ett mognare uttryck. Flera singlar och två album senare är hon 25 år gammal, aktuell med en ny platta och redo för någonting nytt. Reformatio­nen av hennes artistskap tog fart under en tuff period i livet.

– Jag gjorde en jobbig sommarturn­é, jag kände att fasaden jag byggt upp kring mig började komma i fatt, den här förebildsa­uran som jag alltid tyckt varit en fin och viktig grej. Det var svårt och jag var inte mig själv, folk kunde inte acceptera att jag också är en människa, har laster och dåliga sidor, säger Molly Sandén.

KRAVET PÅ ATT uppnå perfektion kom delvis från musikbrans­chen som hon varit en del av sedan 14 års ålder, och delvis från henne själv, berättar hon.

– Jag tror att det grundade sig i mobbning när jag var liten, därför vill jag vara alla till lags och att så många som möjligt ska tycka bra om mig. Det går att leva så, men det är väldigt jobbigt, säger Molly Sandén, och berättar att det temat lade grunden för många av spåren på hennes nya platta.

Låten ”Rygg mot rygg” går in på

 ??  ?? BYTER INRIKTNING. Molly Sandén är aktuell med albumet ”Större” och vill visa en ärligare sida av sig själv. ”Mitt enda provocera eller dra in politik, säga att alla är lika bra. Det följer med mig än i dag”, berättar hon.
BYTER INRIKTNING. Molly Sandén är aktuell med albumet ”Större” och vill visa en ärligare sida av sig själv. ”Mitt enda provocera eller dra in politik, säga att alla är lika bra. Det följer med mig än i dag”, berättar hon.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden