Hallandsposten

Uta vara alla till lags

- SOFIA SUNDSTRÖM/TT

en relation som knakar i fogarna, ”Utan dig” om hur man lyfter upp sin partner men själv försvinner. Samtidigt är albumet skrivet likt en dagbok, med start i de mörkare känslorna, för att sedan nå en känslomäss­ig gryning med gladare och kaxigare spår som ”Det finns ingen som jag”.

EFTER FLERA ÅR med engelska texter går Molly Sandén nu tillbaka till svenskan. Fröet såddes i samband med låten ”Hey gäri” som hon gjorde tillsamman­s med rapparen Linda Pira. Plötsligt kändes engelska uttryck krystade, och mobilantec­kningarna började i stället fyllas av svenska idéer.

– Jag bara insåg att ”shit var skönt att uttrycka sig på svenska”, * Molly Sandén, 25, kom trea i Junior Eurovision Song Contest 2006 när hon tävlade för Sverige med bidraget ”Det finaste någon kan få”. 2009 kom det stora genombrott­et när hon deltog i Melodifest­ivalen med låten ”Så vill stjärnorna”. Sedan dess har Molly deltagit i tävlingen ytterligar­e två gånger, 2012 och 2016. * Utanför musiktävli­ngen har Molly Sandén släppt låtar som ”Like no one’s watching”, ”Phoenix” och ”Freak”. För den sistnämnda fick artisten ta emot pris för årets låt på Qx-galan 2015. * Molly Sandén går också att höra i dubbningen av ”High school musical 2”, ”High school musical 3” och ”Trassel”. det kändes mer direkt, inga charader eller manér, berättar Molly Sandén.

NU ÄR MÅLET att nå en vuxnare målgrupp på de kommande turnéerna.

– Jag vill byta ut sockervadd och ballonger mot att folk håller i en öl, det är lite senare och en mer festivalhä­rlig stämning, den typen av gig som jag själv brukar gå på.

Trots den långa karriären kommer ”Större” få ta all plats under sommarens turnéer.

– Jag kommer bara att sjunga mina nya låtar eftersom att det är det jag brinner för just nu. Allting annat skulle bli ihåligt, säger Molly Sandén.

 ?? Bild: JONAS EKSTRÖMER/TT ?? alter ego har varit den här perfekta fasaden. När jag kom in i branschen fick jag tidigt lära mig att inte skapa rubriker,
Bild: JONAS EKSTRÖMER/TT alter ego har varit den här perfekta fasaden. När jag kom in i branschen fick jag tidigt lära mig att inte skapa rubriker,

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden