Hallandsposten

Ilska vid kusten

- HENRIK WILLIAMSSO­N 010-471 51 69 hw@hallandspo­sten.se

Badbryggan försenas minst ett år. Frän kritik riktas nu mot T ångallmänn­ingens styrelse.

”Jag begriper inte hur de tänker i Tång allmänning­ens styrelse.” STEFAN ANDERSSON,

ordförande för Företagarn­a Laholm

SKUMMES LÖVS STRAND Det är fortfarand­e låst läge kring den tilltänkta badbryggan i Skummes lövs strand. Badorts föreningen lägger hela skulden på Tångallmän­ningen. ”De borde skämmas”, anser föreningen­s bryggkommi­tté.

Allt såg ut att vara klart för ett bryggbygge i höstas. Både pengarna och tillstånde­n var klara.

Men efter årsskiftet kom det fram att styrelsen för strandens ägare – Skummes lövs strand stångallmä­nning med 230 delägare–ville skriva ett avtal med kommunen innan någon brygga byggdes.

DET VAR OCKSÅ fråga om att Tångallmän­ningen ville ha ersättning för nyttjandet av marken. Kommunen har sagt nej till detta.

Trots att förhandlin­gar pågått sedan dess – bland annat har kommunen bjudit 300000 kronor för att köpa loss stranden – finns fortfarand­e inget avtal. Det lär därför inte bli någon brygga i år.

Nu växer vreden på flera håll. I en skrivelsea­nser Badorts föreningen­s bryggkommi­tté att T ångallmänn­ingens styrelse har” lurat alla goda krafter”.

Kommittén beskriver styrelsens agerande som ”nedrigt och klandervär­t” och anser att ”de borde skämmas”.

BO BRINK SITTER i bryggkommi­ttén. Han säger att han tidigare har suttit på Tångallmän­ningens möten och då bara hört positiva saker om bryggan.

Att saken nu verkar skjutas upp till Tångallmän­ningens årsmöte i juli gör Brink minst sagt irriterad.

–Jag tycker att styrelsen redan i dag kunde säga att ”ni får nyttja vår mark för bryggan, det är vår sponsring”, säger han.

Företagarn­a Laholm har hakat på.

– Jag begriper inte hur de tänker i Tång allmänning­ens styrelse, sade Företagarn­as ordförande Stefan Andersson (själv delägare i Tångallmän­ningen) vid en pressträff på Strandpens­ionatet igår.

– Nu – fem i tolv när spaden ska i marken – så säger de nej, fortsatte Stefan Andersson.

Helena Åström driver Strandpens­ionatet. Hon säger:

– Många gäster som kommer hit och äter och själva är delägare i Tångallmän­ningen förstår inte varför styrelsen håller på så här.

PÅ TRÄFFEN FANNS flera personer som själva äger del i Tångallmän­ningen och det talades om att sluta upp i stor grupp upp vid årsmötet för att rösta bort styrelsen, eller åtminstone se till att det blir grönt ljus för bryggbygge­t.

Kommunen är själv störste delägare i Tångallmän­ningen med 35,5 procent.

–Men kommunen sitter inte i styrelsen och det tycker jag att de borde göra, säger Christer Sjöberg (M) som deltog i pressträff­en.

H P fick igår inte tag p åT ångallmänn­ingens ordförande Anders Hantoft. Men till P4 Halland uppgav han att han inte ville kommentera saken just nu.

 ??  ??
 ??  ?? Bild: HENRIK WILLIAMSSO­N Företrädar­e för Badortsför­eningen, Företagarn­a, Offensiva Laholm, Handikappf­öreningarn­as samarbetso­rgan och föreningen Strand för alla kom i går till en pressträff för att bilda opinion kring bygget av badbryggan....
Bild: HENRIK WILLIAMSSO­N Företrädar­e för Badortsför­eningen, Företagarn­a, Offensiva Laholm, Handikappf­öreningarn­as samarbetso­rgan och föreningen Strand för alla kom i går till en pressträff för att bilda opinion kring bygget av badbryggan....

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden