Hallandsposten

H/H rådde inte på Engelholm

VOLLEYBOLL: H/H MISSADE SM-TITELN – IGEN! Engelholm är svenska mästare för fjärde året i följd. Hylte/halmstad orkade inte stå emot i en fullsatt Kungsgårds­hallen och förlorade med 0–3. –Vi kom inte upp i nivå, suckar Emma Mårtensdot­ter.

- ANDERS TORNELL at@hallandspo­sten.se 010-471 51 49

Den 27-åriga liberon hade en dröm om att få avsluta karriären med ett Sm-guld, men så blev det inte.

P-A Sääfs Engelholm visade sig än en gång var för starka för Hylte/halmstad och tog en välförtjän­t seger

–Jag hade hellre slutat med en avgörande match på hemmaplan. Det tycker jag faktiskt att vi var förtjänta av eftersom vi kämpat så väl, säger Emma Mårtensdot­ter. Hon fortsätter: – Det var viktigt att vara där under hela matcher idag, men det tyckte jag inte att vi var.

Nä, Engelholm hade kopplat greppet efter segern i Hyltebruk i helgen och hade ett enormt stöd från den stora och röststarka hemmapubli­ken. När sedan skånskorna tog det första setet låg vägen öppen mot ett nytt Sm-guld.

Amerikansk­a trion Tess Rountree, Kaleigh Nelson och Emily Sklar dunkade in poängen som aldrig förr och H/H fick verkligen slita för att hänga med i svängarna.

ÄNDÅ VAR DET nära att gästerna tagit det andra setet, men vid ställninge­n 23–22 och en boll uppe för 24–22 hade hemmalaget flytet på sin sida och kvitterade till 23–23.

– Hade vi fått andra set så kunde det ha blivit en helt annan match och förändrat alltihop, funderar H/H:S sportchef Mårten Johansson.

Istället fick Engelholm setboll sedan en H/h-spelare varit i nät och den dundrade elitserien främsta spelare Kaleigh Nelson in till 25–23.

Då fanns det absolut ingenting som talade för Hylte/halmstad och när hemmalaget sedan fick en bra start i tredje set hittade inte motståndar­na något medel mot de servestark­a skånskorna, som lätt rusade ifrån till 19–10. Matchen var avgjord.

Även om H/H inte gav upp så blev den resterande delen av Sm-final fyra en defilering mot 25–16.

När en Hylte/halmstadsp­elare var i nät på matchbolle­n bröt det stora segerjuble­t ut i hallen och EVS kunde fira sitt fjärde raka guld till tonerna av Queens ”We are the champion” samtidigt som guldmedalj­örerna åkte kana på det champagnef­yllda golvet.

– FANTASTISK­T! MEN det är lättare sagt än gjort att vinna ett Sm-guld. Hylte/halmstad är duktiga, men i dag fick de bita i gräset. Det som avgör är vår serve och servemotta­gning, som vi jobbat stenhårt med hela året, myser Sääf, efter hans sjätte raka Sm-guld, varav de två första som tränare i Hylte/ Halmstad.

H/H vann den första Sm-finalen i Örnahallen, men har sedan haft svårt att stå upp mot Engelholm, som visat mer hjärta och bättre kunnande i de tre avslutande matcherna.

Så frågan är vad som händer i Smtvåan nu?

Mårtensdot­ter har redan aviserat att hon lägger skorna på hyl- lan och mycket talar för att de båda veteranern­a Ewa Kalinowska och Daniele Kovacs de Lima gör detsamma.

HP i Ängelholm

 ?? Bild: MATHILDA AHLBERG/BILDBYRÅN ?? SILVER. H/H missade titeln efter att ha förlorat mot Engelholm med 3–0.
Bild: MATHILDA AHLBERG/BILDBYRÅN SILVER. H/H missade titeln efter att ha förlorat mot Engelholm med 3–0.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden