Hallandsposten

Regionchef­erna har fått nya jobb

- YVONNE PERSSON 010-471 51 84 yp@hallandspo­sten.se

”Det är bara beklagligt att Region Halland inte ville ta vara på vår kompetens”. KARIN BORGMAN REMSE

I förra veckan stod det klart att såväl områdesche­fen för folktandvå­rden som för vårdcentra­lerna lämnar Region Halland. Både Per Engstrand och Karin Borgman Remse har redan fått nya jobb.

På onsdagen offentligg­jorde den privata tandvårdsk­edjan Mydentist att Per Engstrand blir chefstandl­äkare hos dem och uttrycker sin glädje över rekryterin­gen.

Och bara dagarna efter att Karin Borgman Remse lämnat sin tjänst i regionen har hon tackat ja till att bli ny chef för hemsjukvår­den i Höganäs kommun.

– Jag har fått flera erbjudande­n och det är förstås smickrande. Det är bara beklagligt att Region Halland inte ville ta vara på min och Pers kompetens, säger Karin Borgman Remse.

Förvaltnin­gschefen Kaarina Sundelin har tidigare sagt till HP att det är en ren slump att båda hennes högsta chefer lämnar närsjukvår­den och att Karin Borgman Remse slutat helt på egen begäran.

– Det stämmer inte. Jag ville vara kvar, men jag och förvaltnin­gschefen var inte överens om omfattning­en av mitt uppdrag. Jag är besviken över hur regionen behandlar sina medarbetar­e, säger Karin Borgman Remse.

Även Per Engstrand har beskrivit avslutet av hans tid som chef för folktandvå­rden som en onödigt hastig och närmast chockartad upplevelse. Nu gläds han åt det nya jobbet:

– Mydentist är ett lysande exempel på hur modern tandvård kan bedrivas och jag ser verkligen fram emot att få bidra med mina erfarenhet­er, bland annat vad gäller vikten av att vara en attraktiv arbetsgiva­re.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden