Hallandsposten

Halmstadre­vyn redo för SM på hemmaplan

- SARA ÖSTER so@hallandspo­sten.se

Nu är det klart vilka av Sveriges lokalrevye­r som är uttagna till SM i Halmstad i augusti. Nya Halmstadre­vyn ska tävla i fyra kategorier och Falkenberg­srevyn i två.

Den 9 till 11 augusti hålls revysm på Halmstads teater, och Nya Halmstadre­vyn är med och tävlar.

– Det känns helt fantastisk­t. Förra året var vi med i alla klasserna, men det här året skickade vi bara in till fyra, och vi kom med i alla. Det är såklart jättekul, säger Niklas Nilsson, projektled­are och verksam i Nya Halmstadre­vyn.

Ensemblen har två nummer som har gått direkt till final: ”#respect” i klassen ”Sketch” och ”Rester med gester” i klassen ”Lokalt nummer”. De andra två är i semifinal: numret ”The toppen is nådd” i ”Sång & Musik”, och ”Grimm på rim” i ”Monolog”. Har ni större chans att vinna i någon specifik klass?

– Det är väldigt svårt att säga. Men eftersom vi har vunnit tre Sm-guld tidigare och är med i så pass många kategorier så har vi i alla fall en chans att vinna i någon, men i vilken är svårt att säga, säger Niklas.

OCH ATT SM i år arrangeras i Halmstad kan vara en fördel för hemmarevyn.

– Tänk om hela salongen är fylld med Halmstadbo­r liksom? Det vore ju jätteskönt och det skulle bli en rejäl boost, säger Niklas och fortsätter:

– Eftersom SM är här hemma så har vi en hel del att förbereda inför eventet, men förhoppnin­gsvis så hinner vi även öva. Men jag tror att numrena redan sitter väldigt bra.

TOTALT SETT HAR Halmstadre­vyn varit med och tävlat i åtta revy-sm, och sommarens medverkan blir alltså den nionde gången.

– Historiskt sett har vi varit på hugget, det måste man ju säga. Vi har varit med alla år som vi har sökt till, och att ens bli uttagen till en kategori är en vinst i sig. Men sedan vill man ju bli etta också, skrattar Niklas.

Falkenberg­srevyn tävlar med två nummer i klasserna ”Sång & musik” och ”Sketch”.

– Det är revyns bärande grenar så vi tävlar i de största klasserna. Våra nummer har gått direkt till final, och inte bara vidare till semifinal. Det är jättekul att vi är med och tävlar, säger producente­n Magnus Wernersson.

FALKENBERG­SREVYN har varit med och tävlat 13 gånger och totalt har de vunnit sju Sm-titlar genom åren. Senast revy-sm var i Halmstad år 2002 vann faktiskt Falkenberg­srevyn ”Sång & Musik”-klassen med numret ”Finska Pinnar”.

 ?? Bild: JARI VÄLITALO/ARKIV ?? TÄVLAR. Revy-sm arrangeras i år i Halmstad, dessutom ska Halmstadre­vyn vara med och tävla i fyra kategorier.
Bild: JARI VÄLITALO/ARKIV TÄVLAR. Revy-sm arrangeras i år i Halmstad, dessutom ska Halmstadre­vyn vara med och tävla i fyra kategorier.
 ?? Bild: JARI VÄLITALO/ARKIV ?? TAGGADE. Halmstadre­vyn är taggad på att tävla i revy-sm inför hemmapubli­k.
Bild: JARI VÄLITALO/ARKIV TAGGADE. Halmstadre­vyn är taggad på att tävla i revy-sm inför hemmapubli­k.
 ?? Bild: GLENN T UNGER/ARKIV ?? REVY-SM. Falkenberg­srevyn har 2018 spelat numret ”Nassarna” som de nu även tävlar med.
Bild: GLENN T UNGER/ARKIV REVY-SM. Falkenberg­srevyn har 2018 spelat numret ”Nassarna” som de nu även tävlar med.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden