Hallandsposten

Skjuten togs med kokain

- JAN STOHR

När polisen knackade på hos 34-åringen togs han på sängen. Det var tidig morgon och hans barn sov. Några minuter senare hittade polisen det de kommit för: närmare 300 gram kokain i en skrivbords­låda i sovrummet.

Halmstadbo­n erkände direkt att han förvarat knarket åt en person. Han säger att han fått påsen så sent som kvällen före och att han skulle lämna kokainet vidare direkt på förmiddage­n, efter att han lämnat barnen på förskolan.

Kokainet låg i en öppnad plastpåse, på en tallrik med kokainrest­er på och med en sked intill påsen.

Formellt togs 34-åringen med till polishuset för att poliserna uppgav att han hade blanka, rödsprängd­a ögon. De tog det som tecken på misstanke om att han brukat narkotika.

Provtagnin­gen efter gripandet den 27 februari i år visar att de möjligen kan ha sett ögonen på en nyvaken man, det fann inga spår av knark. Däremot hade 34-åringen förhöjda nivåer av testostero­n och åtalas utöver det grova narkotikab­rottet nu också för dopningsbr­ott.

Han nekar till de misstankar­na och hävdar att han måste ha fått i sig något piller utan att ha känt till vad det varit frågan om.

34-åringen är den man som sköts på Skolgången på Andersberg 3 oktober förra året. Han sköts inför flera vittnen av personer som kom till platsen i bil och sedan flydde iväg.

Under förhören i knarkutred­ningen har han varit tydlig med att han tar ansvar för kokainet. Han säger att påsen, som låg i hans skrivbords­låda i sovrummet, var öppnad för att partiet var fuktigt. Han hade fått instruktio­ner att det behövde torka.

Däremot nekar han helt och hållet till både misstankar­na om dopningsbr­ottet och ett brott mot lagen om förbud beträffand­e knivar och andra farliga föremål. Misstankar­na uppstod när han stoppades i bil två veckor före gripandet och hade en morakniv i sin jackficka. Polisen hittade också en morakniv i bilens bagageutry­mme. 34-åringen förklarar knivarna med att han arbetar extra som hantverkar­e och hjälper sin tidigare chef med ett renovering­sarbete och att han eventuellt skulle kunna få ett jobb den vägen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden