Hallandsposten

Pingis för alla i fokus under konferens

- MIKAEL GAMM

När bordtennis-vm nu står för dörren har det hållits en vetenskaps­konferens på temat sport på Högskolan. Bland deltagarna märks Marie Paulson som tagit fram Swing Ping Pong, den enda pingisprod­ukt i världen som det forskats kring.

Hur fungerar Swing Ping Pong?

– En liten plastdosa som är sammankopp­lad med en lina och en pingisboll fästs vid exempelvis en dörrkarm med hjälp av kardborre. Sedan är det bara att ta fram racket och slå till, och bollen kommer alltid tillbaka.

Hur fick du idén till produkten?

– När min son var i fyra–femårsålde­rn ville jag få honom att börja leka med lite mindre bollar, eftersom det kan vara svårt för små barn att lyckas med små bollar. Och för att ha kul tänkte jag att det var viktigt att han kände att han lyckades. Då föddes idén till den här produkten som gör att pingisboll­en alltid kommer tillbaka.

Vad kan Swing Ping Pong användas till?

– Man kan träna hand-öga-koordinati­on, motorik och balans. Bland annat kan den vara användbar för äldre, folk med funktionsn­edsättning och barn med koncentrat­ionssvårig­heter. Alla, oavsett förutsättn­ingar, kommer att känna att de lyckas.

Vad blir nästa steg?

– Jag håller på att utveckla en liknande produkt som jag kallar Bolley. Denna blir mer lik fotboll eller handboll, och gör att man även kan träna fot-öga-koordinati­onen.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden