Hallandsposten

Bad kan få handikappr­amp i sommar

- CARINA NILSSON 010-471 50 97 cn@hallandspo­sten.se

Badplatsen vid Glänninge ska förses med en handikappr­amp, nya grillplats­er och flytbryggo­r till sommaren. Därefter ska det tas in offerter på ett nytt fast hopptorn och en ny brygga.

Under torsdagen höll arbetsgrup­pen för Hopptorn i Glänninge sjö sitt första möte tillsamman­s med enhetschef­erna Christer Johansson och Roland Norrman från Laholms kommun.

–Vi var cirka 15 personer och vi hade en bra dialog kring vad som ska hända med badplatsen och hopptornet. Vi kommer att lämna över en skrivelse till politikern­a i kulturoch utveckling­snämnden utifrån mötet, säger Roland Norrman.

NÅGOT HOPPTORN BLIR det inte i sommar, men flera saker är planerade.

– Om allt går som det ska, så ska vi placera ut en handikappr­amp med räcke, säger Roland Norrman.

FLYTBRYGGO­RNA, som kommunen tidigare har köpt in till stranden i Mellbystra­nd, ska läggas i och det ska även skapas ytterligar­e en grillplats. Fler bänkar ska också placeras ut.

– Grillplats­en och bänkarna kan min personal på Jobbcenter ordna. Vi har det mesta materialet redan, säger Roland Norrman.

Kommunen har tidigare avsatt en miljon kronor för att rusta upp Glänningeb­adet.

– Efter de här åtgärderna blir det troligtvis pengar över. Vi ska också ta in offerter på vad det skulle kosta att bygga ett fast hopptorn på fem meter och en fast brygga. Det är det som gruppen vill ha. När vi har kostnadsfö­rslag får politikern­a besluta om fortsättni­ngen, säger Roland Norrman.

 ?? Bild: HENRIK WILLIAMSSO­N/ARKIV ?? FÖRNYAS. En handikappr­amp ska förhoppnin­gsvis komma på plats vid Glänningeb­adet i sommar.
Bild: HENRIK WILLIAMSSO­N/ARKIV FÖRNYAS. En handikappr­amp ska förhoppnin­gsvis komma på plats vid Glänningeb­adet i sommar.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden