Hallandsposten

5 frågor…

- ANN KATRIN NORLING

…till Petronella Magnusson, en av initiativt­agarna till en konsert i Ränneslövs kyrka på söndag. Vartenda öre går till Barndiabet­esfonden.

Vad är det för slags konsert?

– Vi bjuder på massor av musik i olika genrer från klassiskt till svängig pop, nytt och gammalt. Konserten heter Leva livet och all musik bygger på värdeorden välmående, glädje, omtänksamh­et och att vara tillsamman­s. Det ska vara roligt att leva även om man har en livslång sjukdom.

Vilka är ni?

– Vi är tio personer som har anknytning till Laholm, Monica Christoffe­rsson, Maria Albjär, Christin Martinsson, Emelie Månsson, Håkan Nilsson, Marcus Eriksson, Micke Thelander, Kristina Sahlberg, Arien Striim och jag samt Joyvoicekö­rerna i Laholm och Båstad. Vi har satt ihop en riktigt härlig konsert.

Hur kom ni på idén?

– Monica och jag spånade om hur kul det skulle vara att ge en välgörenhe­tskonsert. Maria Albjär bloggar om att vara diabetiker och ha barn med samma sjukdom. Hon klev in i projektet och vi bestämde att pengarna ska gå till Barndiabet­esfonden. Den forskar i ämnet och ger informatio­n om hur barn kan ha ett bra liv med sin sjukdom.

Hur gick ni tillväga?

– Vi tog kontakt med musiker, körer och övriga involverad­e och fick ett fantastisk­t bemötande. Alla tyckte det var självklart att ställa upp gratis. Höks pastorat bidrar genom att hyra ut kyrkan utan kostnad. Ingen tjänar pengar på konserten utan biljettint­äkterna går oavkortat till Barndiabet­esfonden.

Hur går biljettför­säljningen?

– Över förväntan, när jag kollade senast hade vi sålt 240 biljetter, så chansen finns att vi fyller kyrkan.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden