Hallandsposten

Många profiler att följa i Halmstad

- ANDERS TORNELL 010-471 51 49 at@hallandspo­sten.se

Har du tänkt se på VM i bordtennis i Halmstad arena den kommande veckan. Då är det här världsstjä­rnorna som du ska ha ett extra öga på.

Fan Zhendong

Världsetta. Tog Vm-silver i fjol i Düsseldorf efter att ha förlorat den helkinesis­ka singelfina­len mot Ma Long. Kom tvåa även i World Cup i Halmstad 2015. 21-åringen är tvåfaldig asiatisk mästare, vann World Cup 2016 och har även elva World Tour-segrar på meritlista­n.

Timo Boll

BORDTENNIS:

Ma Long Ding Ning Chen Meng

LAG-VM Den 37-årige tysken blev den äldste världsetta­n någonsin sedan han vunnit Europa Top 16 i februari i år. Är lagkamrat med Kristian Karlsson i Düsseldorf, som efter VM spelar både final i Champions League och i tyska Bundesliga.

Dimitrij Ovtcharov

Tysken var världsetta i början av 2018, men har sedan passerats av både Fan Zhedong och Timo Boll. Vann EM i singel 2013 och 2015 samt World Cup i fjol. Har tidigare tränats av Jörgen Persson, men varit skadad under våren och därför är formen lite osäker. Är bara sexa på världsrank­ingen, men när det handlar om viktiga och avgörande matcher är den 29-årige kinesen alltid långt framme. Ma Long vann Vm-singeln i Düsseldorf förra året och är också regerande Os-mästare efter att ha vunnit i Rio de Janeiro 2016. 2010-talets mest lysande stjärna på damsidan. 27-åringen är en av tre kinesiska spelare som blivit världsmäst­are i singel vid tre tillfällen. Ding Ning vann sin första titel 2011 i Rotterdam och fyllde sedan på guldskörde­n med seger även i Suzhou 2015 och i Düsseldorf 2017. Vann OS i Rio 2016. Kina dominerar pingisen även på damsidan och har vunnit guld i nio av de senaste tio Vm-tävlingarn­a lag. Chen Meng är 24 år och världsetta. Har aldrig vunnit VM i singel, men gjorde ett starkt fjolår då hon vann World-tourfinale­n.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden