Hallandsposten

Biskopen lät sig utmanas i pingis

HALMSTAD: Pingis stod på schemat när Göteborgs stifts nya biskop Susanne Rappmann besökte Halmstad – och spelade match på Stora torg.

- EMELIE NORDH 010-471 51 15 en@hallandpos­ten.se

Susanne Rappmann må vara ny biskop för Göteborgs stift men vid pingisbord­et är hon ingen nybörjare. Det blev åskådarna varse när hon under onsdagen lät sig utmanas i bordtennis på Stora torg.

Den nyblivne biskopen har spelat bordtennis sedan barnsben och har även varit tränare i sporten.

– Min pappa spelade pingis och när jag fick hålla i ett rack första gången var jag fast, berättar Susanne Rappmann.

Hon var under onsdagen inbjuden att delta i några av de aktivitete­r som Halmstads församling anordnar i samband med bordtennis-vm i Halmstad. Under dagen ställde hon upp i pingismatc­her på Stora torg och under kvällen ledde hon en gudstjänst i S:t Nikolai kyrka.

Dessutom passade Susanne Rappmann på att se några av de matcher som spelades på arenan.

– Det är en intensiv och blandad dag, konstatera­de hon.

Susanne Rappmann valdes i november och vigdes i mars till biskop för Göteborgs stift, som aldrig tidigare haft en kvinnlig biskop.

Onsdagens besök var det andra som hon gjorde i Halmstad sedan hon tillträdde uppdraget.

– Jag var här för två veckor sedan och träffade alla kyrkoherda­r i Halmstads och Laholms kontrakt. Det har varit många möten med människor här i början.

Den första tiden som biskop beskriver hon som ”oerhört intensiv”. Men trots det finns tid till att träna, berättar Susanne Rappmann som dock har trappat ned pingisspel­andet.

– I dag spelar jag inte så mycket längre. När mina barn slutade spela aktivt slutade jag som tränare, säger hon.

 ?? Bild: JARI VÄLITALO ?? TUNGAN RÄTT I MUN. Jae Myung Lee från Sydkorea var en av dem som spelade mot Göteborgs stifts biskop Susanne Rappmann på Stora torg.
Bild: JARI VÄLITALO TUNGAN RÄTT I MUN. Jae Myung Lee från Sydkorea var en av dem som spelade mot Göteborgs stifts biskop Susanne Rappmann på Stora torg.
 ?? Bild: JARI VÄLITALO ?? MATCH. Under onsdagseft­ermiddagen kunde den som ville möta Susanne Rappmann, Göteborgs stifts biskop, i pingis. Jae Myung Lee från Sydkorea var en av dem som tog chansen.
Bild: JARI VÄLITALO MATCH. Under onsdagseft­ermiddagen kunde den som ville möta Susanne Rappmann, Göteborgs stifts biskop, i pingis. Jae Myung Lee från Sydkorea var en av dem som tog chansen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden