Hallandsposten

Morgondage­ns svenska pingisstjä­rna, Truls Möregårdh, fick i går göra Vm-debut – och vann.

Svensk pingis är inte bara Karlssons. I går gjorde 16-årige jättetalan­gen Truls Möregårdh Vmdebut - och vann. – Det känns jättebra, säger han.

- ANDERS TORNELL at@hallandspo­sten.se 010-471 51 49

Sverige vann fyra av fem matcher och slutade tvåa i gruppen bakom världsetta­n Tyskland.

– Jag är nöjd med vad vi presterat. Vi har gjort det väldigt bra och vunnit alla matcher utom mot Tyskland, säger förbundska­pten Ulf ”Tickan” Carlsson. Han fortsätter: – Men nu börjar andra halvlek och vi måste höja oss för att få till det. Sedan får vi se hur lottningen faller, men en sak är säker – det kommer att bli mycket jobb i natt för att kartlägga vår motståndar­e i åttondelsf­inal.

Lottningen för det fortsatta slutspelet drog ut på tiden och var inte färdig vid Hallandspo­stens pressläggn­ing, men Taiwan eller Portugal kunde bli motståndar­e för blågult i åttondelsf­inalen, som spelas i eftermidda­g (kl.16.00)

SVERIGE VAR REDAN klart för åttondelsf­inal innan onsdagens avslutande gruppspels­match mot Egypten.

Därför valde ”Tickan” att ställa över Mattias Karlsson och Jon Persson för viktigare uppgifter och i stället satsa på 16-åriga jättelöfte­t Truls Möregårdh som fick göra Vm-debut.

Han ställdes i första matchen mot Khalid Assar, bror till Omar Assar som tidigare spelade i Halmstad BTK.

Den väldige Assar – ser mer ut som en linjespela­re i handboll än en pingisspel­are i världsklas­s – vann det första setet med 12–10 efter ha räddat tre setbollar och fortsatte sedan att dominera i hagen.

Egyptiern tog även det andra setet, men sedan vaknade den unge svensken, vände på matchen och vann med 3–2 efter underläge 0–2. Segern var Möregårdhs första i landslaget efter tre tidigare förluster.

– Jag var lite i nervös i början – speciellt med backhanden. Därför sprang jag runt för att slå med forehand i stället, säger Truls Möregårdh.

”TICKAN VAR NÖJD med tonåringen.

– Det var kul att Truls vann sin första Vm-match. 0–2 är alltid 0–2, men det var starkt mentalt att komma tillbaka – det får vi ge honom.

Afrikanern­a ställde över sin bäste spelare Omar Assar, som tidigare i veckan slog världstvåa­n Timo Boll, och släppte fram Mohamed El-beiali, men han hade inte så mycket att hämta mot Anton Källberg.

Düsseldorf­proffset vann i tre raka set i en underhålla­nde match med flera långa bollduelle­r.

– Anton gjorde det jättebra. Han spelade smart och förståndig­t mot deras för dagen bästa spelare och mixade sina slag på ett bra sätt, tycker ”Tickan”.

Kristian Karlsson fick sedan chansen att avgöra mot Ahmed Saleh och gjorde processen kort med sin motståndar­e.

Karlsson, som hade stora problem med ryggen inför VM, gjorde en stabil insats och körde över Saleh med 11–4, 11–3 och 11–6.

– Vi diskuterad­e lite smågrejer i eftermidda­gs och jag tyckte att Kristian genomförde sin match på ett bra sätt. Han var mer aggressiv och visade jättebra kvalitet i spelet. Men nu börjar allvaret. – Jag tycker att det ser bra ut. Anton spelade jättebra och har tillsamman­s med Jon Persson visat fin form på sistone. Jag tror att vi har en bra chans på medalj, slutar Möregårdh.

”Anton spelade jättebra och har tillsamman­s med Jon Persson visat fin form på sistone. Jag tror att vi har en bra chans på medalj”

TRULS MÖREGÅRD

 ??  ??
 ?? Bild: JONAS EKSTRÖMER/TT ?? LOVANDE VM-DEBUT. Blott 16-årige Truls Möregårdh fick chansen i den betydelsel­ösa matchen mot Egypten, men visade styrka när han vände 0–2-underläge till seger mot Khalid Assar.
Bild: JONAS EKSTRÖMER/TT LOVANDE VM-DEBUT. Blott 16-årige Truls Möregårdh fick chansen i den betydelsel­ösa matchen mot Egypten, men visade styrka när han vände 0–2-underläge till seger mot Khalid Assar.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden