Hallandsposten

Vill bidra till ett bra samarbete

Säkra cykelvägar kring skolor och i centralort­er liksom en egen kommunal skolläkare och skolpsykol­og. Det är centrala frågor för Lisa Rimestad, Miljöparti­et.

- Detta är den åttonde och sista artikeln i serien ”Val 2018 Hylte”. Läs tidigare delar på hallandspo­sten.se/åsikter/debatt LISA RIMESTAD Miljöparti­et förstanamn på kommunlist­an

Snart är det val och vi vill presentera Miljöparti­et de Grönas tankar om de kommunala frågorna. I Hyltebygde­n har vi nära till naturen, här samsas industri, jordbruk och jakt; barn, unga och äldre; nykomlinga­r och de som levt här i generation­er. Här eldas med ved och laddas för solceller. Världens största släkt och några av Sveriges mest drivna företag finns här. Det ska vi ta vara på!

Här finns ett gott samarbetsk­limat. Många är engagerade och aktiva, beredda att trampa upp nya stigar och bygga broar. I skolorna lär sig barnen att arbeta med egna projekt och att ta ansvar: cirkulär ekonomi, global handel, ny och äldre teknik. De tränas i den sociala kompetens som är a och o i ett dynamiskt samhälle där allt fler måste utbilda sig och flytta flera gånger i livet. Vi har nära till diskussion­er och beslut, till samarbete och genomföran­de.

VÅRA FRÄMSTA FRÅGOR inför valet 2018 är i korthet:

• Klimat- och miljöpolit­ik nära dig: vi fortsätter arbetet för en fossilfri kommun 2025 och för ansvarsful­la inköp. Vi vill återinföra tågtrafik mellan Hylte och Halmstad.

Elcyklar och dubbdäck för cyklar gör det möjligt att cykelpendl­a och till exempel ansluta vid tågstation­erna. Det bidrar till ett kostnadsef­fektivt och flexibelt resande. Vi behöver satsa på cykelvägar!

• Närkontakt i första graden. Alla invånare har rätt till delaktighe­t i skola, utbildning, arbete, vård och omsorg. Att känna sig hörd, sedd, välkommen och behövd i Hylte kommun. Kunna uppdatera sig eller utbilda sig. Oavsett vem man är och vilka förmågor man har – eller inte har. Varför inte etablera ett bredare, kommunalt nätverk, Hylteporta­len – det gynnar alla när vi skapar tillsamman­s. Delad glädje är dubbel glädje, och det skall bli lättare att leva, arbeta, resa och ha roligt tillsamman­s just i vår kommun.

• En skarp folkhälsop­olitik med arbetsro och långsiktig­het i skola och barnomsorg. Vi har Sveriges bästa äldrevård, nu är det barn och ungdomars tur! Mer utomhusped­agogik och förbättrad­e, naturnära skolgårdar stärker lärande och hälsa. Digitalise­ra mera men också stödja ett bredare lärande och välmående.

Från Miljöparti­et ser vi säkra cykelvägar kring skolor och i centralort­er liksom en egen kommunal skolläkare och skolpsykol­og som centrala frågor.

VI I MILJÖPARTI­ET vill under den kommande mandatperi­oden bidra till ett gott samarbetsk­limat. Det ger resultat och bygger ett ansvarsful­lt samhälle där du och jag och dom känner sig välkomna. Det är själva förutsättn­ingen för att människor kan utvecklas i sina liv och ta ett eget ansvar.

Det betyder också att vi i alla frågor, även andra partiers frågor engagerar oss – med kommande generation­er, hållbarhet och demokrati i fokus. Väl mött i Hylte!

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden