Hallandsposten

Vd lägger locket på om avgifter

- ISABEL BARK

Fredrik Wennerholm vill inte ge några kommentare­r till HP om de höjda avgifterna på arrendetom­ter i Frösakull.

– Jag har inga kommentare­r i detta nu. Vi har en process i arrendenäm­nden så vi tar det där. Detta får arrendenäm­nden sköta, inte Hallandspo­sten.

Vilken process pågår från er sida?

– Det vill jag inte kommentera.

HP har talat med en av de arrendator­er som är upprörd över de höjda avgifterna. Det hade varit bra om ni vill ge er version av saken.

– Vi får se vad domstolarn­a säger. Vi kommer dit så småningom.

När kommer ärendet upp i arrendenäm­nden?

– Det vet jag inte.

Stämmer det att ni har monopol på arrendetom­ter i Frösakull eller finns det fler företag som har arrendetom­ter där?

– Prata med den arrendator du har haft kontakt med. Det finns fler, men det får du ta med dem. I övrigt hänvisar jag till vårt ombud Lars Brandel på Advokatfir­man Brandel.

Att du sitter som vd i både Frösakull havsbad AB och Tylöbaden HB (dotterbola­g till Wennerholm­s fastighets­förmedling Halmstad AB) – påverkar det arrendeavg­ifterna på något sätt?

– Där hänvisar jag till Lars Brandel. Tack för samtalet.

Wennerholm­s advokat Lars Brandel har inte gått att nå under gårdagen. Men vid tidigare rättsliga förhandlin­gar har han uppgett att den höjda arrendeavg­iften anses vara skälig och motsvarar arrendetom­ternas värde. Han har då påpekat att Frösakulls havsbad från 1930-talet och framåt har gjort ett antal åtgärder för att höja områdets attraktivi­tet ”så att det i dag torde vara ett av Sveriges mest eftertrakt­ade bostadsarr­endeområde­n”.

Frösakulls havsbad uppgav i december 2015 till arrendenäm­nden att ”en årlig arrendeavg­ift på 65 000 kronor kan antas motsvara arrenderät­tens värde med hänsyn till respektive arrendeavt­als innehåll och omständigh­eterna i övrigt”.

Nämnden skrev 2015 att ”det är ostridigt mellan parterna att nivån på arrendeavg­ifter i Frösakull ligger bland de högsta i landet”.

 ?? Bild: HP ARKIV/PATRIK LJUNGMAN ?? VILL INTE GE SIN VERSION. ”Detta får arrendenäm­nden sköta, inte Hallandspo­sten”, säger Fredrik Wennerholm, vd Frösakulls havsbad.
Bild: HP ARKIV/PATRIK LJUNGMAN VILL INTE GE SIN VERSION. ”Detta får arrendenäm­nden sköta, inte Hallandspo­sten”, säger Fredrik Wennerholm, vd Frösakulls havsbad.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden