Hallandsposten

Sex namn har hoppat av från M

Var sjätte namn på Moderatern­as kommunlist­a har valt att stryka sig inför valet i höst.

- JONATAN GERNES 010-471 50 98 jg@hallandspo­sten.se

HP har tidigare rapportera­t om fem avhoppare. Det är så många partiet har uppgett till tidningen. Men rätt antal är 6 av 36.

I skuggan av tungviktar­e som Thomas Jönsson och Cecilia Roos har även doldisen Jan Norrman, halvbror till nya förstanamn­et Roland Norrman, valt att lämna sin valbara plats efter partiets stormiga nominering­sstämma i februari.

Det gjorde han redan vid stämman, efter att ha suttit som ombud och hjälpt till att möblera om rejält i toppen av listan. Senare har han även bytt parti och kandiderar nu för Medborgerl­ig samling.

JAN NORRMAN SÄGER att han strök sig från sin plats (32:a på M-listan) av missnöje med valberedni­ngens arbete som föregick stämman.

– Jag tycker inte att de har skött det korrekt. Det kom in folk som jag aldrig har sett förut, säger han.

Han ville att trotjänare skulle premieras bättre. Spiken i kistan blev för honom mötet som partiet kallade till efteråt, för att rensa luften. Där anser han att Thomas Jönsson gjorde ett ”väldigt fult utspel”.

– Thomas tyckte att det var konstigt att jag och Rolands fru Therese hade fått sitta som ombud på stämman. Men vi hade valts långt tidigare, säger Jan Norrman.

– Den kvällen blev jag förbannad när jag körde hem och beslutade mig för att inte lägga mer energi på Moderatern­a, säger han efter 15 år med uppdrag för partiet.

THOMAS JÖNSSON HAR avböjt att kommentera saken.

– Det var ett internt moderat möte. Det kommentera­r jag inte i pressen, säger han.

 ?? Bild: JONATAN GERNES/ARKIV ?? MISSNÖJD. Jan Norrman har bytt partibetec­kning från M till MED.
Bild: JONATAN GERNES/ARKIV MISSNÖJD. Jan Norrman har bytt partibetec­kning från M till MED.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden