Hallandsposten

Halmstads BK U21 föll ihop mot Malmö FF

- FILIP SVENSSON

Trots ledning mot Malmö FF med 1–0 och 2–1 inkasserad­e HBK:S U21 fjärde raka förlusten i årets seriespel. – Vi börjar bra första halvtimmen då vi är aggressiva i vårt presspel men sedan börjar vi slå oss till ro, summerade tränaren Billy Magnusson matchen.

Det var ett ungdomligt Malmö FF som kom till Örjans vall under tisdagskvä­llen, då deras A-lag är i elden under torsdagen. Detta skulle inte spela någon roll då de drog nytta av HBK:S bjudningar i framför allt andra halvlek.

Det började annars bra för hemmalaget då Tryggvi Haraldsson tryckte in 1–0 efter dryga kvarten efter fint inspel från högerkante­n. Ett aggressivt HBK anfört av Dida Rashidi vann mycket boll, men den fina pressen från hemmalaget avtog efter en halvtimme. Strax före paus kom också Malmös förtjänta kvittering genom Noel Hansson efter ett inlägg från höger.

Andra halvleken hade knappt startat när Hbk-keepern Emil Jönsson tvingades till en fin räddning på en farlig chans för Malmö. Lite tändvätska för hemmalaget och 2–1 kom några minuter senare då Rasmus Wiedesheim-paul påpassligt hållit sig framme.

Ledningen skulle dock bli kortvarig efter att matchens bästa spelare, Malmös mittback Hugo Andersson, dunkat in en retur efter en hörna.

Efter kvittering­en tog ett spelskickl­igt MFF över matchen allt mer och 2–3 och 2–4 var rättvist sett till matchbilde­n.

Billy Magnusson, tränare för HBK, var inte helt nöjd efter matchen.

– Vi blir alldeles för bekväma. Första halvtimmen är bra då vi är aggressiva men sedan börjar vi slå oss till ro. Det är alldeles för många egna misstag som också leder till deras mål. Vi får ta lärdom av det här och göra det bättre till nästa match.

?? Bild: LINDA WEINSTOCK ?? PIGG PÅ MITTEN. Rashidi visade stundtals fina takter mot Malmö FF.
Bild: LINDA WEINSTOCK PIGG PÅ MITTEN. Rashidi visade stundtals fina takter mot Malmö FF.