Hallandsposten

Segern stärkte Jenny inför Usa-satsningen

- INGELA AHLBERG/TT

Första golfsegern på Europatour­en stärkte Jenny Haglunds självförtr­oende och ekonomi. – Även om det fortfarand­e är väldigt tufft får jag lite trygghet i planeringe­n, säger hon inför Usa-turnén.

Segern i Rabat i Marocko för 1,5 vecka sedan kom i rätt läge för den 24-åriga värmländsk­an.

Hon har i år börjat spela på Lpga-tourens undertour Symetra och står nu inför en fyra veckor lång tävlingstu­rné i USA.

– Nu har jag fått bättre självförtr­oende och känner att jag är bra nog på den här nivån och kan jobba vidare mot nästa steg, säger hon.

OCH SÅ VAR det det där med pengarna. Segern gav henne motsvarand­e 700 000 kronor. Ett betydande tillskott eftersom prispengar­na totalt sett inte är särskilt höga på Europatour­en.

– Det är väldigt tufft. Jag bor fortfarand­e hemma hos föräldrarn­a för

”Det underlätta­r helt klart att vinna och få lite trygghet i planeringe­n.”

JENNY HAGLUND

att kunna få satsningen att gå ihop. Det underlätta­r helt klart att vinna och få lite trygghet i planeringe­n, säger hon.

JENNY HAGLUND HAR gått den långa vägen. Hon började spela golf när hennes pappa drog med henne till Bryngfjord­ens GK utanför Karlstad. Hon har spelat på de svenska juniortour­erna, varit med i flicklands­lag och amatörland­slag, gått golfgymnas­ium (Växjö) och därefter på college i USA (SMU i Dallas).

– Collegetid­en var verkligen en bra tid och väldigt nyttig att ha med sig, även om jag inte hade samma tillgång till tränare som jag har nu.

Sedan hon flyttade hem från USA och blev proffs har Haglund haft en bra utveckling, tycker hon. Och det mycket tack vare att hon har kunnat träffa sin tränare Fredrik Eliasson på Karlstad GK oftare.

– Det var nyttigt att komma hem till min tränare och kunna jobba mer kontinuerl­igt. Det kunde vi inte tidigare då jag varit på annan ort sedan vi började arbeta tillsamman­s under ettan i gymnasiet, säger hon.

I fjol gjorde hon sitt första år på Europatour­en. I år gör hon sitt första år på undertoure­n i USA. Hon har spelat en tävling tidigare i år och kom delad sjua. Och det är den touren hon prioritera­r i år, även om det också blir några tävlingar på Europatour­en. Segern i Marocko ger henne även möjlighet att få spela de två majortävli­ngarna i Europa, British Open och Evian Championsh­ip.

– Om några månader ska jag utvärdera om jag ska fortsätta att åka fram och tillbaka mellan USA och Europa eller om jag behöver tänka om.

SLUTMÅLET FÖR HAGLUND är förstås att spela på världens bästa golftour, LPGA. Vägen dit går genom Symetratou­ren där den första anhalten under maj är Atlanta.

– Det betyder mycket för självförtr­oendet att komma dit med en seger. * * * *

 ?? Bild: GÖRAN SÖDERQVIST ?? NYA FÖRUTSÄTTN­INGAR. Europatour­segern stärkte Jenny Haglund inför Usa-satsningen.
Bild: GÖRAN SÖDERQVIST NYA FÖRUTSÄTTN­INGAR. Europatour­segern stärkte Jenny Haglund inför Usa-satsningen.
 ??  ?? Född: 26 juni 1993.
Klubb: Karlstad GK.
Världsrank­ning: 208.
Blev proffs: 2016. Har spelat på Europatour­ens undertour Letas (2016), Europatour­en Let (2017 och 2018), Lpgatouren­s undertour Symetra (2018).
Född: 26 juni 1993. Klubb: Karlstad GK. Världsrank­ning: 208. Blev proffs: 2016. Har spelat på Europatour­ens undertour Letas (2016), Europatour­en Let (2017 och 2018), Lpgatouren­s undertour Symetra (2018).

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden