Hallandsposten

Halmstad har råd att ordna med bostäder

-

BOSTAD. Vi är ett tiotal pensionäre­r inom PRO Halmstad, de flesta av oss mellan 80 och 90 år. Dessa har gett oss erfarenhet­er och kunskaper och fortfarand­e har vi nyfikenhet på den tid som återstår. I vår studiecirk­el om aktuella samhällsfr­ågor byter vi tankar och idéer om vårt samhälle och vår omvärld.

Många tankar har vi bytt om: Varför många av oss mår så dåligt, när vi har det så bra!

FLERTALET AV OSS har jobbat sedan 14-årsåldern, upplevt bostadsbri­sten på 50-talet och omoderna lägenheter med dass på gården, men jämväl en egen bostad. Trots låga löner kunde de flesta av oss ha råd att flytta till nyproducer­ade lägenheter. Få av oss skulle idag ha råd att flytta till en nyproducer­ad tvårummare, trots bostadstil­lägg. Den som i dag är arbetslös är chanslös, ung som äldre är chanslös.

Den ökade hemlöshete­n/bostadslös­heten kan vi delvis förstå i länder som helt ignorerar de stora gruppernas levnadsför­hållanden. Däremot anser vi det som en skam att vi i ett så rikt land som Sverige har så många bostads- och hemlösa.

VI ANSER ATT alla har ansvar för att samhällets olycksbarn och Halmstad, som en av de rikaste kommunerna i Sverige, bör skyndsamt se till att de bostads- och hemlösas boende får en värdig lösning. Detta oavsett bakgrund till denna. Det finns alltid skäl, tänk efter – olycksbarn­en kunde vara en av dina närmaste.

Studiecirk­el i PRO Halmstad

 ?? Bild: JESSICA GOW/TT/ARKIV ?? Det är en skam att ett rikt land som Sverige har så många bostads- och hemlösa, tycker skribenter­na.
Bild: JESSICA GOW/TT/ARKIV Det är en skam att ett rikt land som Sverige har så många bostads- och hemlösa, tycker skribenter­na.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden