Hallandsposten

Biosommar med Cruise, Bullock och Abbamusik

Sjungande stjärnor och ett glittrande Medelhav – hur skulle vi kunna motstå det? Tillsamman­s med superhjält­ar, Lassemaja och en helkvinnli­g tjuvliga i Ocean’s 8 fyller Mamma mia! Here we go again biografern­a i sommar.

- MIRANDA SIGANDER/TT

När Avengers-kollektive­t dundrar in på biotoppen vet man att det är storfilmss­ommar igen. Är man inte mätt på effekttung superhjält­eaction så dyker snart Ant-man and the Wasp och Deadpool 2 upp för att se till att vi inte får Marvel-abstinens.

Dessutom är det dags för Tom Cruise att testa sin dragningsk­raft på publiken. För sjätte gången spelar han sin karriärs kanske säkraste kort, Ethan Hunt, som fortsätter att utföra omöjliga uppdrag och egna stunts i Mission: Impossible – fallout, där Rebecca Ferguson åter gör rollen som den svenskfödd­a brittiska agenten Ilsa Faust.

ÄVEN KUPPFILMSS­ERIEN Oceans eleven får ett nytt fräscht tillskott, Ocean’s 8, som trendigt nog har en ny helkvinnli­g rollista. Den eleganta trailern med Sandra Bullock, Cate Blanchett, Rihanna, Mindy Kaling med flera är fullspäcka­d av diamanter, snitsiga repliker och luriga planer.

Svenska filmbolag och producente­r vill oftast inte slåss mot sommarvädr­et och lägger sällan premiärer på sommaren. Men i år syns två testballon­ger, som båda förväntas locka en stor publik. Dels nysatsning­en på de populära barndetekt­iverna i Lassemajas detektivby­rå – det första mysteriet i regi av Josephine Bornebusch, dels Youtube-gänget Crazy Pictures inhemska katastroff­ilm Den blomsterti­d nu kommer.

– Vi har sett en enorm respons bara på teaser-trailern så vi räknar Den blomsterti­d som en av de större titlarna. Men den är lite av en joker. Och Lassemaja tror vi mycket på. Svenska filmer är viktiga för de av våra biografer som är öppna under sommaren, säger Anna Schönbeck, filmsättar­e på Folkets hus och parker.

DEN FILM SOM kommer att discodansa hela vägen till sommarbiot­oppens förstaplat­s blir förmodlige­n Mamma mia! Here we go again, där Meryl Streep, Amanda Seyfried och de andra den här gången får sällskap av självaste Cher. För tio år sedan fick den första filmen 1,9 miljoner biobesök.

– Det blir definitivt sommarens stora hit, den första filmen sopade ju banan med allt annat, säger

Anna Schönbeck.

 ?? Bild: PRESSBILD ?? MER DINOSAURIE­R. Ska vi gissa att några dinosaurie­r bryter sig ur fångenskap­en och hotar mänsklighe­ten i Jurassic world: Fallen kingdom?
Bild: PRESSBILD MER DINOSAURIE­R. Ska vi gissa att några dinosaurie­r bryter sig ur fångenskap­en och hotar mänsklighe­ten i Jurassic world: Fallen kingdom?

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden