Hallandsposten

”Totti” blev tremålssky­tt

- FILIP SVENSSON

Måltjuven Christophe­r ”Totti” Johansson höll sig framme tre gånger om när Haverdal besegrade Sennan med 5–1 i HP:S webbsända match under torsdagskv­ällen.

HAVERDAL SENNAN 5 1

– Vi jobbar stenhårt för varandra, det är därför vi vinner, sa hattrickhj­älten efter matchen.

Han kallas ”Totti” i Haverdals kretsar. Mycket på grund av hårsvallet men under torsdagskv­ällen visade han att han gör skäl för smeknamnet även på planen. Tre snygga mål lade grunden till Haverdals 5–1-seger hemma mot Sennan.

Det var dock en annan Haverdalss­pelare som skulle inleda målskyttet den här kvällen. Efter några minuters ställnings­krig lossade Joel Karlsson den stora kanonen och bollen seglade vackert in bakom en chanslös bortamålva­kt. Ett vackert mål under den kvällsskön­a solen på Wegeli IP i Haverdal.

Sennan fick en chans då domaren Jan-olof Jönsson pekade på straffpunk­ten. Mål där och matchen hade kanske tagit en annorlunda väg.

I stället var det ett effektivt Haverdal som gjorde både 2–0 och 3–0 kort därefter. Båda två signerade ”Totti”.

I andra halvlek kom Sennan ut med lite mer krafter men effektivit­eten hos Haverdal höll i sig. Per Nygård höll sig framme tidigt till 4–0 innan matchens lirare, Christophe­r ”Totti” Johansson, gjorde 5–0. Sennan fick till ett reducering­smål strax efter när Victor Rudolfsson vackert sköt in bollen på volley men närmre än så kom inte Sennan.

Spelande tränaren i Sennan, Tobias Eriksson, erkände efter matchen att Haverdal var det bättre laget.

?? Bild: JARI VÄLITALO ?? HATTRICKSK­YTT. Christophe­r Johansson avgjorde matchen åt Haverdal med sina tre mål.
Bild: JARI VÄLITALO HATTRICKSK­YTT. Christophe­r Johansson avgjorde matchen åt Haverdal med sina tre mål.