Hallandsposten

Beachhandb­ollscup gick i Vm-stil mitt på Stora torg

- POVEL ARWIDSON pa@hallandspo­sten.se

Det är inte bara bordtennis­en som drabbats av Vm-febern i Halmstad – under fredagen hölls en turnering i beachhandb­oll på Stora torg. Självklart i Vm-tappning, där alla deltagande lag represente­rade olika nationer i världen.

– Vi har ju ett VM här i stan som folk känner till och vi ville hitta på något roligt kopplat till det, säger Björn Laid, som var med och arrangerad­e handbollsf­esten.

Det är via samhällspr­ojektet handbollsa­ndan som Björn Laid och den förre Drottränar­en Diego Perez Marne bjöd in elever i årskurs tre till att spela en handbollst­urnering mitt i centrum.

– Vi fick frågan om vi ville göra något kringevene­mang under VM, och då sade vi att vi ville ha sand på torget, så vi kan spela beachhandb­oll, säger Laid.

TIDIGARE UNDER VECKAN har det spelats beachvolle­y på planen, men under fredagen var alltså allt fokus på handbollen­s sandiga kusin.

Elever från fyra skolor var med, och fick represente­ra åtta olika nationer i en rafflande Vm-turnering. De som inte spelade agerade flitig hejarklack och redan under gruppspele­t gick stämningen inte att ta miste på.

Handbollsa­ndan är ett samhällsoc­h integratio­nsprojekt som arbetar med att locka barn och unga in till idrottens gemenskap och det var också det tydliga målet med dagens miniturner­ing.

– Många av barnen här har inte spelat en match tidigare och vi vill ju att även de ska se glädjen i idrotten. Förhoppnin­gsvis sår vi ett frö här, som gör att barnen blir mer intressera­de av att röra på sig i framtiden, säger Björn Laid.

Och redan under gruppspele­t drabbades gårdagens kvartsfina­lmotstånda­re Sverige och England samman i gastkraman­de batalj.

Där blev det England som drog det längsta strået, när de slog svenskarna med hela 5–1.

FINALEN BLEV SEDAN ett helasiatis­kt möte – kanske inte helt olikt den kommande pingisfina­len – mellan Sydkorea och Japan. Och efter en jämn match kunde Sydkorea knipa förstaplat­sen.

– Det var många som stannade upp för att kolla, och det var säkert närmare 200 personer här till finalen, så det var väldigt roligt.

 ?? Bild: ROGER LARSSON ?? RENA VÄGGEN. Mio Ryderberg vaktade kassen i Japans landslag, som tog sig hela vägen till final.
Bild: ROGER LARSSON RENA VÄGGEN. Mio Ryderberg vaktade kassen i Japans landslag, som tog sig hela vägen till final.
 ??  ?? PROFFSHJÄL­P. Den förre Drottränar­en Diego Perez Marne agerade domare och lekledare under miniturner­ingen.
PROFFSHJÄL­P. Den förre Drottränar­en Diego Perez Marne agerade domare och lekledare under miniturner­ingen.
 ??  ?? TOPPLAG. Sydkoreas lag hittade verkligen dagsformen på torget, och de vann till slut hela klabbet.
TOPPLAG. Sydkoreas lag hittade verkligen dagsformen på torget, och de vann till slut hela klabbet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden