Hallandsposten

De skapar ny version av en klassisk modell

- JERRY CARLSSON 010-471 51 65 jc@hallandspo­sten.se

I slutet av förra året realiserad­e Colin Hammarberg och Ensar Bujupi sin dröm och startade ett designföre­tag. Och för några veckor sedan kom duons första sneakermod­ell ut på marknaden.

Det var deras gemensamma intresse för mode i allmänhet och sneakers i synnerhet som fick 17-åringarna Colin Hammarberg och Ensar Bujupi att starta designföre­taget Farelli designs.

– Vi kände att vi ville göra något tillsamman­s och kom då på idén att försöka utveckla en unik sneakermod­ell. Den skulle sticka ut från mängden utseendemä­ssigt och innehålla detaljer som förstärkte sambandet mellan klädsel och skor. Dessutom skulle den vara tidlös och tilltala alla åldersgrup­per, inte bara ungdomar, säger Colin Hammarberg.

Med hjälp av Ensars grunddesig­n och ett intensivt arbete, vilket innebar många timmar framför datorn, lyckades de båda Halmstadsk­illarna till slut skapa en digital produkt som de var nöjda med.

– Därefter kom vi i kontakt med en leverantör som tog fram en fysisk prototyp som vi fick strax innan jul. Den spann vi senare vidare på och efter att ha lagt till några detaljer hade vi till slut utformat skon precis som vi ville ha den, säger Ensar Bujupi.

I BÖRJAN AV april mottog Colin och Ensar den första leveransen av sneakermod­ellen av tillverkar­en i Hongkong. Och skon säljs nu bland annat i en lokal skobutik och i företagets webbutik.

– Det har varit en mycket intensiv resa. Vi har lagt åtskilliga timmar och ganska mycket pengar på att försöka lansera produkten och nå ut med den på sociala medier, säger Ensar.

Saken blir inte lättare av att Colin till vardags bor i Kuala Lumpur, där han spelar badminton på heltid.

Ensar studerar ekonomi på Kattegattg­ymnasiet.

– Vårt arbete kräver en enorm disciplin. Jag brukar vara i Halmstad cirka fyra månader om året, övrig tid skypar vi med varandra. Det funkar bra även om det blir ganska många timmar som vi sitter framför datorn varje dag, säger Colin.

DUON HAR REDAN två nya prototyper klara som de hoppas få ut på marknaden inom en snar framtid.

Om allt går enligt planerna ska företaget utöka sin verksamhet med kläder så småningom.

– Det finns många idéer som vi gärna skulle vilja förverklig­a. Just nu fokuserar vi fullt ut på våra sneakers men en målsättnin­g är att någon gång starta en fysisk butik som uteslutand­e säljer vårt märke, säger Colin Hammarberg.

 ?? Bild: JARI VÄLITALO ?? UNGA ENTREPRENÖ­RER. Ensar Bujupi och Colin Hammarberg hoppas att kunna slå sig in på marknaden med sina egendesign­ade sneakers.
Bild: JARI VÄLITALO UNGA ENTREPRENÖ­RER. Ensar Bujupi och Colin Hammarberg hoppas att kunna slå sig in på marknaden med sina egendesign­ade sneakers.
 ??  ??
 ??  ?? I FOKUS. ”Just nu fokuserar vi fullt ut på våra sneakers men en målsättnin­g är att en gång starta en fysisk butik som uteslutand­e säljer vårt märke”. säger Colin Hammarberg.
I FOKUS. ”Just nu fokuserar vi fullt ut på våra sneakers men en målsättnin­g är att en gång starta en fysisk butik som uteslutand­e säljer vårt märke”. säger Colin Hammarberg.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden