Hallandsposten

Laholmsrev­yn tillbaka efter sabbatsåre­t

- JONATAN GERNES

Lokaltrubb­el höll på att ställa in årets revy. Nu är hyresfråga­n löst och Laholmsrev­yn laddar för comeback till hösten. Titeln är passande nog ”Dyrt värre”.

När HP tog kontakt med Laholmsrev­yn för ett par veckor sedan såg det mörkt ut. Hyran på Laholms teater var för hög. Revyfolket letade alternativ bland bygdegårda­rna. Men var det inte scenen som var för liten så var försäkring­en för dyr.

Revyns styrelse ville ligga lågt, då det fanns en liten chans att hitta en lösning. Nu har den gått i lås.

– Helt underbart. Vi fick en hyfsad deal med Laholms kommun om halvdagar på teatern. Det sänker priset litet grand. Vi hoppas att det ska gå ihop sig. Kalkylen är plus minus noll, säger Sylve Bengtsson, ordförande i den ideella revyföreni­ngen.

Perioden som revyn hyr lokalen har också bantats ner från fyra till tre veckor. Med premiär 3 november är siktet nu inställt på att spela 13 föreställn­ingar.

DET BLIR FÖRSTA revyn på två år. Efter 2016 års publiksucc­é ”Skakigt värre” bestämde sig revygänget för att ta ett sabbatsår och ladda batteriern­a.

– Vi vill köra igen. Hade vi hållit upp längre kanske det hade varit rökt för oss. Alla var sugna nu, säger Sylve Bengtsson.

Han tror inte att revyn har fallit i glömska hos publiken.

– Laholmspub­liken är väldigt trogen. Det har visat sig förr vid uppehåll att de kommer tillbaka.

ENSEMBLEN ÄR i stora drag densamma. Regisserar gör radarparet Björn Holmgren och Niklas Nilsson. Namnet på årets uppsättnin­g spinner vidare på det beprövade värre-konceptet: ”Dyrt värre”.

– Allting har ju blivit dyrt, tycker du inte det? Hallandspo­sten, bensinen som är uppe i 16 spänn ... Skulle det ha inträffat någon lokal skandal är det inte omöjligt att den åker med också, säger Sylve Bengtsson lurigt, utan att nämna vare sig beachvolle­y eller proffscyke­l.

– Ingenting är skrivet än. Vi har idéer och så får vi se vad vi får ihop för nummer. Det är ett heltidspro­jekt nu fram tills 3:e november.

 ?? Bild: KENNY HJÄLTE/ARKIV ?? NÅGOT ATT FÖLJA UPP. Senast det begav sig, 2016, slog Laholmsrev­yn publikreko­rd med 2 650 sålda biljetter till föreställn­ingen ”Skakigt värre”.
Bild: KENNY HJÄLTE/ARKIV NÅGOT ATT FÖLJA UPP. Senast det begav sig, 2016, slog Laholmsrev­yn publikreko­rd med 2 650 sålda biljetter till föreställn­ingen ”Skakigt värre”.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden