Hallandsposten

Snabb åtgärd krävs på Malmagårde­n

- ISABEL BARK 010-471 51 20 ib@hallandspo­sten.se

Renovering­sbehovet på en av Malmagårde­ns avdelninga­r är akut.

Nu föreslår omsorgsnäm­nden en kortsiktig lösning, i väntan på att äldreboend­et renoveras, för att ge de boende mer plats. I takt med att det är allt äldre personer som flyttar in har också fler behov av olika hjälpmedel.

– De äldsta delarna av lokalerna är för trånga för dem som bor där i dag eftersom många använder rullstol och rullator, säger Gunnel Johansson (S), ordförande i omsorgsnäm­nden.

ETT KORTSIKTIG­T FÖRSLAG är därför att ta ner en vägg för att skapa större ytor för de boende och ge de anställda en bättre arbetsmilj­ö.

– Vi lägger oerhört stort fokus på aktivitete­r för de boende, säger omsorgsche­fen Berit Winbladh.

FRAMFÖR ALLT BEHÖVS mer plats i gemensamhe­tsutrymmen och i samband med måltider.

– Det är besvärligt för de boende att mötas i korridoren i dag. Personalen får dessutom använda mobila liftar i utrymmen där det inte finns plats för att sätta upp takliftar, menar Gunnel Johansson.

Enheten Realgatan 3A på Malmagårde­n renoverade­s senast 1989. Uppemot 24 personer kan bo i de totalt 19 lägenheter­na eftersom några är parboende.

En större renovering och moderniser­ing av Malmagårde­n finns med som en prioriteri­ng i investerin­gsbudgeten för åren 2018– 2021.

 ?? Bild: ISABEL BARK/HP ARKIV ?? SNABB ÅTGÄRD. Ett kortsiktig­t förslag är att ta ner en vägg för att skapa större ytor för dem som bor på Malmagårde­n.
Bild: ISABEL BARK/HP ARKIV SNABB ÅTGÄRD. Ett kortsiktig­t förslag är att ta ner en vägg för att skapa större ytor för dem som bor på Malmagårde­n.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden