Hallandsposten

Mer rättvist i skolan med sänkta betygskrav

-

SKOLA. Elever anser att politikern­a har för höga krav för att nå ett betyg där elever måste prestera jättemycke­t för att få ett högt betyg. Detta känns orättvist ibland.

Jag tycker att betyg ska sänkas för att betygskrav­en är för höga. För att kunna få ett A så måste man ha allt rätt och det är nästan omöjligt. Det är omöjligt att få A på nästan alla av sina ämnen.

NÅGRA KANSKE TYCKER att de som ska få höga betyg måste kämpa hårt för det, och att kanske betygskrav­en är höga så att man ska jobba hårdare. Kanske att de som får höga betyg, med de här betygskrav­en, blir jätteglada för det. Men, tänk på de som gör sitt bästa och kämpar bara för att få höga betyg men ändå inte får det. Det är synd om dem då! Om jag skulle ha gjort mitt bästa och ändå inte fått så höga betyg så skulle jag bli deprimerad.

Eleverna tycker också att det är orättvist att när man har uppfyllt allt på Anivån utan en sak som var bara på E-nivå så får man ett D sammanlagt. Jättehöga betygskrav stressar många och det blir bara svårt för dem. Några kommer kanske ge upp och inte försöka längre, för att de tycker att de gör sitt bästa men ändå så ändras det inget.

Om vi ser vilka går till skolsköter­ska mest så kommer vi hitta att hälften av eleverna som går dit gör det på grund av stress och jag tror att den här stressen kommer från alla prov, läxor och så vidare.

SNÄLLA POLITIKERN­A kan ni bara kanske sänka betygskrav­en lite så att inte alla ska stressa, då kan alla bli glada och nöjda för det de har gjort. Om politikern­a sänker betygskrav­en så kan också några elever kämpa mer för att de vet att kanske de kan få höga betyg för betygskrav­en är inte lika hög som förr.

Stressad elev med höga ambitioner

 ?? Bild: JESSICA GOW/TT ?? BETYGSKRAV. Insändarsk­ribenten vill att politikern­a ser över betygssyst­emet.
Bild: JESSICA GOW/TT BETYGSKRAV. Insändarsk­ribenten vill att politikern­a ser över betygssyst­emet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden