Hallandsposten

SPORT. Laholm slog Snöstorp Nyhem med tio spelare

- CARL FREDRIK JOHANSSON 010-471 51 31 cfj@hallandspo­sten.se

Två utvisninga­r och fyra mål – derbyt mellan Snöstorp Nyhem och Laholms FK blev händelseri­kt. Men LFK vann rättvist. – Vi jobbade för varandra och de lägen vi hade satte vi, säger tvåmålssky­tten Ardian Berisha.

SNÖSTORP NYHEM LAHOLM 1 3

Båda lagen var decimerade till tio spelare innan matchuret hade hunnit ticka fram 40 minuter i första halvlek.

Snöstorp Nyhems lagkapten Arber Robeli åkte ut på en målchansut­visning efter 27 minuter – och 12 minuter senare fick Laholms back Lucas Ragnarsson rött kort för gruff efter en tackling.

LFK HANTERADE SPELET med en man mindre bäst. Ardian Berisha, som gjorde fyra mål i förra matchen mot Bredaryd Lanna, satte två nu: 1–0 precis före pausvilan och 3–0 efter 66 minuter.

Båda gångerna spelades han fri av nyttige lagkaptene­n Alfred Karlsson, som var tillbaka på innermittf­ältet efter skada – och som dessutom sprang igenom och forcerade in 2–0 själv efter 55 minuter.

Efteråt hyllar Ardian Berisha sin kapten:

– Jag har Alfred Karlsson att tacka. Tack vare honom skapas de här lägena. Han är otroligt viktig. Han har haft lite skadebekym­mer inför säsongen, men nu är han tillbaka och det är skönt.

Snöstorp Nyhem kom obesegrat till derbyt, men hade svårt att få spelet att stämma i lagets första seriematch på naturgräs i år.

Reducering­smålet efter 76 minuter var dock snyggt. Radwan Shaker drev upp bollen från mittplan, väggade sig igenom med Johan Providakis och slog in 1–3.

I SLUTSKEDET HADE Jacob Bergstrand ett skott i stolpkryss­et och Jasmin Barucic ett skott tätt över, men närmare kom hemmalaget inte.

Snöstorp Nyhems nye tränare Peter Lindau säger:

– Första halvlek var väldigt svag, den var vi väldigt missnöjda med. Andra halvlek blir spelmässig­t bättre och bättre, men tyvärr ligger vi under med 3–0 innan det börjar bli ett riktigt spel.

?? Bild: LINDA WEINSTOCK ?? TVÅMÅLSSKY­TT. Laholms Ardian Berisha (närmast kameran) gratuleras efter sitt andra mål i derbyt mot Snöstorp Nyhem.
Bild: LINDA WEINSTOCK TVÅMÅLSSKY­TT. Laholms Ardian Berisha (närmast kameran) gratuleras efter sitt andra mål i derbyt mot Snöstorp Nyhem.