Hallandsposten

Sverige föll i placerings­match

- LINDA WEINSTOCK

De svenska damerna hade chansen att ta sig vidare i placerings­mötet mot Polen, men föll till slut med 3–2 trots bra spel från både Filippa Bergand och Linda Bergström.

POLEN SVERIGE 3 2

402-rankade Filippa Bergand inledde placerings­matchen mot Polen totalt respektlös­t mot Natalia Partyka, 60-rankad på världsrank­ingen och vann i tre raka set, 11–9, 11–6, 11–7.

En bra inledning sett med svenska ögon.

Matilda Ekholm föll sedan för första gången under mästerskap­et när Katarzyna Grzybowska-franc blev för svår för svenskan.

Linda Bergström gav Sverige ledningen med 2–1 innan Ekholm föll även i sin andra singel.

DET SVENSKA HOPPET för seger i matchen ställdes i stället till Bergand.

Hon inledde med seger i första set, 11–9, tappade andra med 7–11 och tredje med 12–10 trots att det var svenskans set från första boll.

I fjärde set kom verklighet­en ikapp den unga svenskan som tappade setet med 11–1.

Det innebar en 3–2-seger för Polen och ett utslaget Sverige.

– Jag spelade väldigt bra i den första matchen där jag gjorde henne dålig, säger Filippa Bergand och fortsätter:

– I den andra matchen kände jag att jag var med, men jag går lite för mycket på vissa bollar samtidigt som hon har mer rutin. Just nu är jag ganska besviken och känner att jag svek mitt lag.

Förbundska­ptenen Peter Sartz sammanfatt­ar mästerskap­et i Halmstad som ”fantastisk­t”.

– Jag har varit med i ett antal OS och ett VM på hemmaplan är som ett OS, säger han och fortsätter:

– Arrangeman­get har varit jättebra och den här publiken... den har varit fantastisk.

HAN VAR NÖJD med lagets insats.

– Matilda Ekholm, Linda Bergström och Filippa Bergand har alla satt personbäst­an under mästerskap­et, däremot var laget inte tillräckli­gt noggranna under lång tid och det var det som fällde avgörandet, säger Sartz.

Svenska damernas uttåg ur mästerskap­et innebär att de inte placerar sig bland de 14 främsta lagen i division 1 utan får förlita sig på bland annat ranking till nästa mästerskap.

”Jag gjorde henne dålig”

FILIPPA BERGAND Spelare i svenska damlaget.

 ?? Bild: MATHILDA AHLBERG ?? FRAMTIDSLÖ­FTE. Filippa Bergand spelade två matcher i placerings­mötet mot Polen och har skaffat sig rutin under VM på hemmaplan.
Bild: MATHILDA AHLBERG FRAMTIDSLÖ­FTE. Filippa Bergand spelade två matcher i placerings­mötet mot Polen och har skaffat sig rutin under VM på hemmaplan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden