Hallandsposten

I SISTA STUND

MED THOMAS UHRBERG

-

Örebro har numera status som skrällbana i V75.

Senast det begav sig gav sju rätt närmare 17 miljoner – och det kan bli bra betalt igen på Örebro!

Jag ligger sist i Guidens V75-tipstävlin­g men har definitivt inte gett upp hoppet, utan siktet är fortfarand­e inställt på final. Carl-johan Jepson ligger en poäng före, Ulf Stenströme­r något mer och i topp återfinns Svante Båth.

Sätter jag sjuan här i Örebro får de andra det tufft, i synnerhet om Indoor Voices (avd 1) skräller, liksom Test Drive (avd 2) och i synnerhet Pacific Face (avd 7).

Ja, jag har tagit ut svängarna i mitt system, dels för att jag vet att det kan skrälla rejält i Örebro, dels för att få närkontakt med Båth i Guidens tävling.

En riktig chansspik

Den 4-årige Output Pressuare är en häftig chansspik i lägsta klassen – ja, här kommer många att gardera rejält, tror jag.

Output Pressure var duktig senast vid segern och Stefan Melander andas optimism. I sin krönika i onsdagens Expressen rankar han Output Pressure som stallets bästa chans, det före Qahar QC, Rigel Face, Volstead och några till.

Jag tar ”Tarzan” på orden och singelstre­ckar.

National Prince tränas av inte bara av den framgångsr­ike tipsexpert­en utan också skicklige tränaren Svante Båth. 5-åringen har startat kontinuerl­igt och visat allt bättre form och från detta fina spetsläge kommer Maharajah-sonen att bli svårfångad.

Jag gör därför som så många andra, jag spikar.

Inte hundra senast ...

Jag hade hoppats bli hundraproc­entig senast i V75 på Åby men det blev ingen seger med Rapide du Pommeau. Han visade dock strålande takter i ett sylvasst avslut som trea, inte stort slagen av vinnande Heartbreak­er VS och tvåan Wasa Thunder.

Och, jag håller med vad Guiden skrev; Rapide du Pommeau spurtade mycket vasst och blir att räkna med i alla stayerlopp framöver.

Närmaste starten för ”Rapiden” blir i V75 på Charlotten­lund, alltså den 13 maj. Det är bara att lira. I övrigt; när V75 i Örebro är kört är det bara 21 dagar till Elitloppet. Oslagbart!

 ??  ?? Thomas Uhrberg
Thomas Uhrberg
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden