Hallandsposten

Laholmskvi­nna skjuten till döds

LAHOLM: En kvinna i 25-årsåldern från Laholm hittades i lördags skjuten i en lägenhet i Göteborg. En man greps på platsen misstänkt för mord.

- JONATAN GERNES jg@hallandspo­sten.se 010-471 50 98

En kvinna i 25-årsåldern från Laholms kommun sköts i en lägenhet i Göteborg i lördags morse. Hennes liv gick inte att rädda. Polisen grep en man som i går begärdes häktad misstänkt för mord.

Vittnen ringde polisen vid 9-tiden på lördagen och berättade att de hört en smäll från en lägenhet i stadsdelen Utby i östra Göteborg.

I bostaden påträffade­s kvinnan från Laholm allvarligt skottskada­d. Hon fördes med ambulans till Sahlgrensk­a sjukhuset, där hon kort tid senare avled.

En misstänkt gärningsma­n greps på platsen.

– Han befann sig i lägenheten när polisen och ambulansen kom dit, säger Stefan Lind, kammaråkla­gare vid Göteborgs åklagarkam­mare, som leder mordutredn­ingen.

Polisen har också hittat ett skjutvapen i lägenheten.

Den gripne mannen, i 25-årsåldern, misstänkte­s inlednings­vis för försök till mord alternativ­t dråp. Efter att kvinnan förklarats död ändrades rubricerin­gen till mord.

MANNEN NEKAR i förhör med polisen. Han anhölls samma dag av åklagare misstänkt på sannolika skäl, vilket är den högre graden av misstanke.

– Jag vill inte gå in på utredninge­n eller bevisninge­n, mer än att han är misstänkt för mord. Sedan får vi se vad det blir vid en eventuell häktning, säger Stefan Lind.

Åklagaren påpekar att det är tidigt i utredninge­n och att mycket ännu är oklart. I går eftermidda­g begärdes mannen häktad vid Göteborgs tingsrätt. Häktningsf­örhandling ska hållas i eftermidda­g.

– Han förnekar att han på något sätt bragt någon om livet, säger mannens försvarsad­vokat Björn Hurtig till Göteborgs-posten.

Enligt GP har mannen kopplingar till grov organisera­d brottsligh­et i nordöstra Göteborg.

– Det är inget jag kommentera­r, säger Stefan Lind.

ENLIGT UPPGIFTER TILL HP har kvinnan och mannen haft ett förhålland­e. Ärendet utreds av polisens avdelning för brott i nära relation i Göteborg.

– Ärendet är åklagarlet­t och jag kommer inte att uttala mig. Eftersom det ligger på brott i nära relation kan man ju tyda det som att det är någon form av relation, säger Marianne Karstorp, rotelchef vid polisen.

På Facebook fylldes kommentars­tråden ”Vila i Frid älskade (kvinnans profil)” i helgen av hjärtan och tårar.

POLISEN HAR GENOMFÖRT dörrknackn­ing i bostadsomr­ådet för att skaffa sig en bättre bild av vad som hänt och åklagaren vill gärna ha allmänhete­ns hjälp. Det var en fin morgon och många kan ha varit ute och gått med hunden eller joggat, uppger Stefan Lind.

– Vi söker framför allt vittnesupp­gifter. Vi har redan påbörjat arbetet att prata med folk runtomkrin­g. Folk kan ha uppgifter som de inte tänker på själv, säger åklagaren.

 ?? Bild: ANNA SVANBERG/GP ?? BROTTSPLAT­S. Laholmskvi­nnan sköts i en lägenhet i Utby i Göteborg.
Bild: ANNA SVANBERG/GP BROTTSPLAT­S. Laholmskvi­nnan sköts i en lägenhet i Utby i Göteborg.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden