Hallandsposten

Man döms för att ha ofredat exflickvän

- EMELIE NORDH 010-471 51 15 en@hallandpos­ten.se

En man i 40-årsåldern döms för ofredande efter att under en period ha kontaktat sin före detta flickvän vid ett mycket stort antal tillfällen. Bland annat ska han ha ringt henne omkring 20 gånger om dagen.

Det var under drygt en månad i höstas som mannen ringde och skickade meddelande­n till kvinnan, trots att hon då klart uttryckt att hon inte önskade ha kontakt med honom. Tidigare hade kvinnan och mannen, som är hemmahöran­de i Halmstad, haft en relation som tog slut före sommaren.

För tingsrätte­n har kvinnan berättat att mannen fortsatte kontakta henne efter uppbrottet för att få förklaring­ar till varför hon gjorde slut. Vid ett tillfälle ska han då ha sagt att han skulle dränka sig i Nissan eftersom han inte ville leva om de inte var tillsamman­s.

I september möttes de upp en sista gång och hon var då tydlig med att hon inte ville att deras kontakt skulle fortsätta. Efter den träffen ringde mannen dock omkring 20 samtal om dagen och kontaktade henne i sociala medier.

Senare under hösten delgavs mannen beslut om kontaktför­bud som innebar att han inte fick kontakta kvinnan under en period.

Mannen har uppgett att kvinnans uppgifter stämmer. Han döms nu vid Halmstads tingsrätt för ofredande till 50 dagsböter á 50 kronor. Han ska även betala skadestånd på 7 000 kronor till kvinnan. Mannen stod även åtalad för överträdel­se av kontaktför­bud, vilket han frikänns från.

”Mannen har uppgett att kvinnans uppgifter stämmer.”

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden