Hallandsposten

”Jag skulle hjälpa en vän med kokainet”

- JAN STOHR 010-471 51 47 jas@hallandspo­sten.se

Tingsrätte­n fick ingen närmare förklaring kring kokainet i 34-åringens sovrum. Bara att han ”hjälpte en vän” torka partiet. Åklagaren yrkar på 3,5 års fängelse.

Mannen har tung kriminalit­et i bagaget. Nu väntar ännu ett par poster i belastning­sregistret: grovt narkotikab­rott och brott mot vapenlagen. Frågan som återstår är bara hur långt fängelsest­raffet ska bli.

I HUVUDSAK ÄR både åklagaren Sofia Corin och mannens advokat Carl Hofvendahl överens om straffvärd­et för kokainet och de över 200 patronerna som hittades i 34-åringens bostad och garage. Åklagaren yrkar på att mannen ska dömas till 3,5 års fängelse medan advokaten anser att straffet ska vara ett halvår kortare.

Invändning­arna kommer av att 34-åringen hävdar att han bara skulle förvara förpacknin­gen med 270 gram, inte sälja knarket vidare.

– Jag fick frågan av en vän om jag visste hur man torkar kokain. Han kunde inte göra det själv. Han bor hemma hos sina föräldrar, beskrev 34-åringen under huvudförha­ndlingen.

– HAN KOM HEM till mig, vi möttes utanför porten. Jag skulle bara ha det över natten. När jag lämnat barnen på förskolan skulle han få tillbaka det, fortsatte han.

Åklagaren misstänker att 34-åringen hade kokainet för att sälja det. Vid husrannsak­an hittades en våg med spår av hans dna och två mindre förpacknin­gar som kan ha varit försäljnin­gsdoser.

MEN 34-ÅRINGEN NEKAR till de antydninga­rna och berättade i rätten att han haft stora problem sedan han blev skjuten i oktober förra året.

– Jag har gått på massor av mediciner, vi har provat olika sorter. De två mindre förpacknin­garna hade jag gjort i ordning till mig själv. För att kunna ta det mot smärtan. Jag fick stark medicin utskriven och det är bara den och vid ett tillfälle när jag provade kokain som smärtan släppt, berättade 34-åringen som fortfarand­e har sviter efter beskjutnin­gen.

Han beskrev att medicineri­ngen gjorde att flera månader efter händelsen var dimmiga.

DET ÄR OCKSÅ den medicineri­ngen som gör att han nekar till dopningsbr­ott. Urinprov när han greps i februari visade spår av testostero­n. Ursprungli­gen hävdade poliserna som hämtade in honom att han visade tecken som gjorde att de misstänkte att han tagit narkotika.

34-åringens advokat yrkade på att hans klient skulle släppas fri. Men efter enskild överläggni­ng kom tingsrätte­n fram till att han ska vara kvar i häkte, i väntan på domen som meddelas nästa vecka.

 ??  ??
 ?? Bild: POLISEN ?? Kokainet hitatdes i en öppen påse.
Bild: POLISEN Kokainet hitatdes i en öppen påse.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden