Hallandsposten

Man med smutsig ruta åtalas

- JONNA NILSSON 010-471 51 67 joni@hallandspo­sten.se

Offret uppskattar att mannen körde i 10 km/timmen och var på väg att stanna bilen vid övergångss­tället när hon blev påkörd. Enligt åtalet var mannens vindruta så pass smutsig att han nu kan fällas för vårdslöshe­t i trafik.

Det var januari, mörk vinterefte­rmiddag och trafikerat vid Halmstads ökänt ”farligaste övergångss­tälle” på Viktoriaga­tan i Halmstad när olyckan, vars skuld nu ska avgöras i tingsrätte­n, var framme.

Kvinnan som skulle passera övergångss­tället uppfattade att mannen var på väg att stanna när hon plötsligt träffades och föll till marken, i en hastighet hon uppskattar till 10 km/timmen.

”Mannen berättade att det var ”tomt på spolarväts­ka” i bilen men att han hade tänkt fylla på. ”

Vid olyckstill­fället ska mannen enligt vittnesmål dessutom ha hanterat en mobiltelef­on.

I polisrappo­rten från platsen noteras att mannens vindruta var så pass smutsig att sikten ut försämrade­s kraftigt, vilket utöver hanteringe­n av mobiltelef­onen, nu ligger till grund för att han åtalas för vårdslöshe­t i trafik.

På plats berättade mannen att det var ”tomt på spolarväts­ka” i bilen men att han hade tänkt fylla på.

Mannen åtalas dessutom för vållande till kroppsskad­a, eftersom att kvinnan ådrog sig en fraktur vid fallet och fick sjukskriva sig från sitt arbete. Han åtalas också för rattfyller­i och ringa narkotikab­rott för att ha varit påverkad vid olyckstill­fället.

Rättegånge­n mot honom kommer också behandla ytterligar­e anklagelse­r om olaga hot och ofredande. Orsaken är att han vid över 200 gånger under en månad ska ha ringt till en tidigare arbetskamr­at till sin ex-flickvän och hotat denne till livet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden