Hallandsposten

Den nya vägen vid Toftasjön förbryllar

- ANNA-KARIN FORSBERG 010-471 51 21 akf@hallandspo­sten.se

Plötsligt har en ny grusad väg anlagts ända ner till badplatsen vid Toftasjön där det tidigare varit förbjudet att köra med bil.

Sofia Warpman, avdelnings­chef på kommunens teknik- och fritidskon­tor hade först ingen aning om vem som anlagt vägen på kommunens mark. Men efter några telefonsam­tal återkom hon till Hallandspo­sten.

– Det är Laholmsbuk­tens va som har anlagt en väg för att de ska kunna köra ner till en pumpstatio­n som finns vid stranden. Pollaren som stod vid den gamla nerfarten för att hindra trafik var skadad och togs bort. Den ska ersättas med en ny, säger hon.

Samtidigt med upptäckten av den nya vägen fick Hallandspo­sten samtal om att det var osedvanlig­t skräpigt vid utflyktspl­atserna nere vid sjön.

Soptunnorn­a var överfulla och skräp låg i drivor på marken. En hel del skräp hade blåst ut i de dammanlägg­ningar som finns vid sjöns utlopp.

– Toftasjöns badplats har tidigare skötts av samma personal som har hand om Ön. Men eftersom det inte har fungerat så bra ska naturparks­avdelninge­n på teknik- och fritidskon­toret ta över skötseln, säger Sofia Warpman.

Enligt henne ska det stå tre soptunnor vid stranden.

– Om det visar sig vara för lite så får man sätta dit fler, säger hon.

 ?? Bild: ROGER LARSSON ?? NY VÄG. LBVA behövde en transportv­äg ner till Toftasjöns badplats.
Bild: ROGER LARSSON NY VÄG. LBVA behövde en transportv­äg ner till Toftasjöns badplats.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden