Hallandsposten

Vänner besteg åstopp

- JONATAN GERNES

Ett nyårslöfte och en stundande pilgrimsfä­rd. Det fick vännerna Mathias Sörensen och Andreas Gustafsson att knalla till fots från havet till Hallands högsta punkt – Högaltekna­ll på Hallandsås.

En nätt liten vandringst­ur på 32 kilometer tur och retur, som tog duon 6,5 timmar att genomföra under den soliga måndagen.

– Jag har som nyårslöfte att gå 1000 kilometer till midsommar, säger Mathias Sörensen, Vallåsbo som till vardags arbetar inom psykiatrin på Piva i Halmstad.

”1 000 kilometer till midsommar är bara 5,8 kilometer om dagen.”

Där är han arbetskamr­at med Andreas Gustafsson. I slutet av maj ska Andreas börja gå pilgrimsva­ndringen Santiago de Compostela.

– Vi har alltså lite olika mål, säger Mathias Sörensen och fortsätter:

– Många bestiger Kebnekaise. Jag googlade på Hallands högsta topp och hittade Högaltekna­ll söder om Våxtorp, 226 höjdmeter över havet.

Lite blåsor på fötterna, annars gick turen med start från Skummeslöv­sstrand utmärkt, även om de missade Skottorps slott på vägen ut och fick ta samma väg tillbaka.

– I efterhand hade jag kanske satt upp ett högre mål. 1 000 kilometer till midsommar är bara 5,8 kilometer om dagen, säger gåfrälste Mathias Sörensen.

 ?? Bild: MATHIAS SÖRENSEN ?? VID STARTEN. Mathias Sörensen och Andreas Gustafsson gick med vardera tio kilo packning och fyra liter vätska till Hallands högsta topp.
Bild: MATHIAS SÖRENSEN VID STARTEN. Mathias Sörensen och Andreas Gustafsson gick med vardera tio kilo packning och fyra liter vätska till Hallands högsta topp.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden