Hallandsposten

Redo för efterfeste­n

BORDTENNIS: NU VÄNTAR SM-SLUTSPEL FÖR HBTK:S VM-HJÄLTAR

- JAN-OWE WIKSTRÖM jow@hallandspo­sten.se 010-471 51 61

Mattias Karlsson vilade, kopplade av med flickvänne­n och käkade lunch med lagkompisa­r i Halmstad BTK. Ulf ”Tickan” Carlsson laddade med att titta på – pingis-vm.

Två dagar efter Vm-festen är Halmstad BTK redo för Sm-semifinal mot Söderhamn som HP-TV sänder såväl hemma tisdag kväll som, genom ett samarbete med Mittmedia, borta mot torsdag.

– JAG HAR aldrig varit med om något liknande till urladdning så jag har bara försökt att samla krafter och göra så lite som möjligt, säger Mattias som hoppade över träningen dagen före match efter att under VM har blivit ankaret som drog det tyngsta svenska lasset till svenskt Vm-brons.

Förbundska­ptenen och tillika HBTK:S tränare Ulf ”Tickan” Carlsson håller med:

– Ja, det är lika bra att försöka komma tillbaka till vardagen så fort som möjligt. Men samtidigt har jag försökt njuta så länge som möjligt och därför har lag legat och tittat på många matcher på SVT Play i efterhand för att suga in intrycken, vilket är svårt när man är mitt uppe i det.

ÄVEN OM SM-SEMIFINAL faktiskt är slutspel och inte den vanliga serielunke­n blir det naturligtv­is en

enorm kontrast till den flashiga inramninge­n och publikfest­en under VM.

– Men det är ju i samma arena så lite Vm-känsla bör sitta kvar i väggarna. Och förhoppnin­gsvis har VM gjort fler intressera­de så att det kommer mer publik på slutspelet, påpekar Karlsson.

För egen del handlar det om att orka ladda om mentalt.

– Jag hoppas kunna rida vidare på framgångsv­ågen för kommer jag upp i samma nivå som under VM ska motståndar­na få spela bra för att slå mig, lovar han.

Det lär också behövas när Pingisliga­ns bästa spelare, Viktor Brodd med matchkvote­n 23–4 kommer till Halmstad arena.

– Dags för revansch för det brukar gå lite i vågor mellan oss, säger Mattias och avser att han förlorade båda matcherna i serien.

DÄR VAR DET också jämnt värre, 3–3 i båda mötena vilket kan innebära goldet set så småningom.

– Söderhamn har kunnat förbereda sig på normalt sätt medan ingenting har varit normalt hos oss. Inte heller för de andra spelarna som fått träna på andra orter, vilket gjort det väldigt hackigt, förklarar HBTK:S tränare ”Tickan” Carlsson.

Med Fabian Åkesson nyopererad och ur spel har han, förutom Mattias, att tillgå Elias Ranefur, Ibrahima Diaw och Anders Eriksson.

DESSA STÄLLS MOT nämnde Brodd, kinesen Yan Ming Hui, Anthony Tran och Simon Berglund.

– Jag hoppas att våra killar också har fått en kick av VM så att de kan kliva fram och avlasta Mattias, påpekar Carlsson.

Och Karlsson har dessutom ett eget mål:

– Det här ska inte bli min sista hemmamatch för den här sejouren. Jag vill spela Sm-final först, lovar Mattias och avser att han efter säsongen återvänder till det franska stjärnlage­t AS Pontoise-cergy.

 ?? Bild: JONAS EKSTROMER,TT/ROGER LARSSON, ARKIV ?? ENORMA KONTRASTER. Från Vm-festen med storpublik i Halmstad arena till Sm-slutspel mot Söderhamn i samma arena – en resa på många plan för Halmstad BTK:S bronshjält­e Mattias Karlsson.
Bild: JONAS EKSTROMER,TT/ROGER LARSSON, ARKIV ENORMA KONTRASTER. Från Vm-festen med storpublik i Halmstad arena till Sm-slutspel mot Söderhamn i samma arena – en resa på många plan för Halmstad BTK:S bronshjält­e Mattias Karlsson.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden