Hallandsposten

Dubbla medaljer till HBK FFA

- FILIP SVENSSON fs@hallandspo­stense

På Kviberg Arena i Göteborg spelades i helgen en stor fotbollstu­rnering under Special Olympics och HBK FFA skördade stora framgångar.

HBK FFA (Fotboll för alla) åkte under helgen med två lag till Göteborg för att delta i Special Olympics fotbollstu­rnering.

Special Olympics omfattar flera idrotter och mycket folk var på plats för att bevittna matcherna.

För många av spelarna var det första gången man spelade inför stor publik och Ulf Alvén, en av ledarna, låter lyrisk över grabbarnas insats. Både på plan, men också utanför.

– För dessa lagen handlar det inte bara om resultaten på planen utan även om den sociala biten. Som ledare är det oerhört skönt när man ser att killarna klarar av saker på egen hand och ”tvingas” hamna i situatione­r som de inte varit i tidigare.

I TURNERINGE­N STOD Alaget för en imponerand­e bedrift när man lyckades gå obesegrade genom både gruppspel och slutspel. Fässberg IF besegrades med 3–1 i gruppspele­t och där slog man även Oddevold A med 6–1 och Grunden Bois A med 6–5. I slutspelet mötte sedan gruppsegra­ren fyran och tvåan tog sig an trean. Väl där körde man över Oddevold A med 9–0 i semifinale­n och i finalen vann man enkelt mot Grunden Bois A med hela 5–2.

– HBK maler ned sina motståndar­e, kommentera­r Ulf.

ÄVEN B-LAGET GJORDE det fantastisk­t och gick utan förlust i gruppspele­t. I finalen ledde man mot FIFH Malmö fram till slutminute­rna men ett olyckligt baklängesm­ål tvingade fram en spännande strafflägg­ning. Tyvärr gick den inte HBKS väg men laget var nöjda ändå med en silvermeda­lj.

–Grabbarna gör en enastående prestation i kombinatio­n med ett klanderfri­tt och korrekt uppförande, säger Ulf.

 ?? Bild: BILD: PRIVAT ?? FULLT FOKUS. HBK FFA hade en härlig helg i Göteborg med idel framgångar.
Bild: BILD: PRIVAT FULLT FOKUS. HBK FFA hade en härlig helg i Göteborg med idel framgångar.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden