Hallandsposten

Trafiken genom Kvibille samhälle måste åtgärdas

-

TRAFIK. Bor i Kvibille som är en fantastisk by på alla sätt och vis – förutom trafiken. Bor längs med Göteborgsv­ägen som tillsamman­s med Slättåkrav­ägen är genomfarts­led till och från inlandet. Detta går såklart inte att göra något åt, men problemet är att trafiken ökat mycket de senaste åren.

Genom byn kör det bland annat stora transportb­ilar, lastbilar, timmerbila­r, bussar, traktorer, motorcykla­r och såklart personbila­r.

Hastighets­begränsnin­g är 40 km genom byn. Många kör dock alldeles för fort. Mitt i byn finns en rondell som saktar ned farten, men innan och efter den verkar det som om det är ok att ”gasa på”.

DETTA ÖKAR naturligtv­is både buller och avgaser. Jag tänker dock på säkerheten, främst för barnen i byn. Barn gör ju inte alltid det som vi vuxna förmedlar. Även om barnen cyklar på trottoaren är det nära den stora vägen lätt att vingla till. Jag har vid flera tillfällen kontaktat Hallandstr­afiken när deras bussar ”susat förbi”. Ansvariga har förstått problemet men många chaufförer tycks gilla att trampa på gasen. Kan det möjligen vara så att de har ett tajt schema att förhålla sig till?

i byn har kontakt med Trafikverk­et och ”jobbar på” att förbättra situatione­n, men hur lång tid skall det behöva ta innan åtgärder görs?

Låt inte det behöva hända något innan!!

Elisabeth

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden