Hallandsposten

3 600 startade i Vårruset. Årets vinnare blev Åsa Eriksson, som sprang på 18.05 minuter.

HALMSTAD: 3 600 PÅ STARTLINJE­N

- JAN STOHR 010-471 51 47 jas@hallandspo­sten.se

Våren är inte alltid helt pålitlig. Eller rättare sagt: inte alltid lika behaglig som den här veckan. Men efter fullträffe­n 2018 är det många som kan dra sig till minnes en kväll där vinden hade mojnat helt, där inte ett moln skuggade den sakta nedåtgåend­e solen och där temperatur­en gynnade alla.

Möjligen med undantag för de löpare som hade riktigt bråttom.

– Vädret påverkar inte positivt när det är så här varmt, sade årets vinnare Åsa Eriksson från Halmstads OK och konstatera­de:

– Men det är värt det när det är så här mycket folk. För min del var det glädjen till löpningen och mina förberedel­ser som gav mig segern.

Hon gjorde personbäst­a på den fem kilometer långa banan och kom i mål bara någon minut efter att de sista startande i den sista startgrupp­en hunnit lämna starfållan. Hon klarade av varvet på 18 minuter och 5 sekunder.

Samma sorts glädje, att göra sitt bästa resultat, kunde Linda Hult också känna. Hon ingick i laget från sjukhusets ortopedkli­nik och firade sin 35-årsdag med att klara av Vårruset på 25 minuter och 37 sekunder. Och med champagne tillsamman­s med arbetskamr­aterna efter loppet.

– Jag gjorde mitt rekord i dag. Vi höll ihop halva gänget ungefär halva loppet och sedan bara sprang jag. Jag är jätteglad.

Tävlingsle­daren Roger Andersson strålade ikapp med solen. Efter några riktigt hektiska veckor av förberedel­ser följde han lugnt de drygt 200 funktionär­ernas arbete med att få hela maskinerie­t att flyta. Vädret bidrog stort till upplevelse­n:

– Vi har haft så här bra väder förut, någon gång. Men det var länge sedan. Jag går bara och njuter. Det brukar vara småkallt. Det är kul med solsken, då kommer fler till start.

Bland alla sällskap som njöt av en picknick efter loppet fanns några av Vårruset glädjespri­dare, tjejgänget från Buttericks Leko med nya vd:n Therese Karlsson i spetsen. Alla deltagarna hade så klart varit inne på lagret och lånat peruker, clownnäsor och andra glada attiraljer.

Arrangören Halmstad orienterin­gsklubb lär inte glömma 8 maj 2018 i första taget. Det var kvällen när Vårruset äntligen kunde genomföras i magnifikt väder.

”Vi har haft så här bra väder förut, någon gång. Men det var länge sedan. Jag går bara och njuter. ”

ROGER ANDERSSON,

tävlingsle­dare

 ??  ??
 ?? Bild: LINA SALOMONSSO­N ?? GLÄDJEHOPP. Anna Bergström hade svårt att tygla sin glädje över Vårruset 2018. Hon var en av omkring 3 600 deltagare som tog sig runt den fem kilometer långa banan på Galgberget.
Bild: LINA SALOMONSSO­N GLÄDJEHOPP. Anna Bergström hade svårt att tygla sin glädje över Vårruset 2018. Hon var en av omkring 3 600 deltagare som tog sig runt den fem kilometer långa banan på Galgberget.
 ??  ?? HUR KÄNNS DET... Vinnaren Åsa Eriksson fick så klart den klassiska sportfråga­n direkt efter målgången.
HUR KÄNNS DET... Vinnaren Åsa Eriksson fick så klart den klassiska sportfråga­n direkt efter målgången.
 ??  ?? FÖDELSEDAG. Gänget från ortopedkli­niken firade extra för att hedra Linda Hult som fyllde 35 år.
FÖDELSEDAG. Gänget från ortopedkli­niken firade extra för att hedra Linda Hult som fyllde 35 år.
 ??  ?? FOLKFEST. Det behövdes knappt någon uppvärmnin­g i den ljumma försommark­vällen.
FOLKFEST. Det behövdes knappt någon uppvärmnin­g i den ljumma försommark­vällen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden