Hallandsposten

Missnöjda biluthyrar­e står på egna ben

- JERRY CARLSSON 010-471 51 65 jc@hallandspo­sten.se

För snart en månad sedan slog Hyrbilsdep­ån upp sina portar i Halland. Därmed lämnade enheterna franchisek­edjan Renta-wreck.

Tillsamman­s med sex andra franchiset­agare valde Peter Olausson att lämna Rent-a-wreck den 15 april.

– Vi var samtliga överens om att kostnadern­a för att tillhöra Renta-wreck var för höga. En alltför stor del av intäkterna gick till det nordiska och amerikansk­a huvudkonto­ret. De visade dessutom inget intresse när vi försökte att förhandla om avtalen för att få ned kostnadern­a och då bestämde vi oss för att lämna hyrbilsked­jan, säger Peter Olausson, vd för Hyrbilsdep­ån.

I Halland finns Hyrbilsdep­ån i dag i Halmstad, Varberg och Falkenberg.

– Nu slipper vi alla dyra kostnader och driver verksamhet­en som en förening utan något vinstintre­sse. Vi får dessutom mer pengar över till att satsa på marknadsfö­ring, vilket vi inte hade under tiden som vi tillhörde Rent-a-wreck.

När Peter Olausson blev franchiset­agare i Rent-a-wreck år 2006 hade han tre bilar till uthyrning.

– Efterhand har vår vagnpark vuxit och den består i dag av cirka 200 fordon. Nu känns det både kul och spännande att försöka leda verksamhet­en framåt och på egen hand forma vår egen framtid. Jag tror att vi har goda chanser att växa ytterligar­e och bli en stabil aktör på marknaden, säger han.

”Kostnadern­a för att tillhöra Rent-awreck var för höga.” PETER OLAUSSON vd för Hyrbilsdep­ån

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden