Hallandsposten

Hållbar utveckling i fokus på fritidshem­mens dag

- BENJAMIN TROFF 010-471 51 27 bt@hallandspo­sten.se

På Sofiebergs­skolans fritids har man jobbat med temat ”Under ytan”, om bland annat hållbar utveckling och miljöpåver­kan, under hela terminen. I går visade man upp sitt arbete under firandet av fritidshem­mens dag.

Mingel, experiment, tipspromen­ad, filmvisnin­g och mycket annat. Det fanns en hel del att göra för de som besökte Sofiebergs­skolans firande av fritidshem­mens dag.

– Vi har ett öppet hus där vi visar upp verksamhet­en. Barnen får visa vad de har gjort och föräldrarn­a får prova på olika saker som barnen håller i, säger Pernilla Williamsso­n, fritidsped­agog på Sofiebergs­skolan.

NÄR HP BESÖKER firande är det redan fullt fart. Lokalerna är smockfulla av spralliga barn och nyfikna föräldrar som testar på allt från kulrullnin­g till frågefiske­damm. Barnen har själva varit väldigt drivande i att hitta på aktivitete­r och vara värdar för dem.

I ett mörklagt rum pågår en filmvisnin­g.

– Filmen handlar om Anders Smutsson som har skräpat ned i havet. Han får lära sig att sluta skräpa ner i havet och får hjälp att städa upp, säger eleven Anna som höll i visningen.

Ute på skolgården doftar det ljuvligt från stekbordet där man tillagar krabbelure­r, som är en blandning mellan sockerkaka och pannkakor.

UNDER HELA TERMINEN har de totalt 240 fritidsbar­nen jobbat med temat ”Under ytan”. Temat inleddes med en utflykt till Landalasjö­n där barnen fick besök av en dykare.

– Vi har även varit på utflykt till Växtverket, vilket var ett spännande besök. Man kan verkligen se en förändring hos barnen. De tänker mer på miljön och är mer medvetna, lägger märke till när det är nedskräpat och så vidare, säger Maria Rydberg Jonsson, fritidsped­agog.

 ?? Bild: BENJAMIN TROFF ?? VÄLBESÖKT. En del i firandet av en omtyckt frågefiskd­amm. Till vänster syns Maria Rydberg Jonsson, fritidsped­agog.
Bild: BENJAMIN TROFF VÄLBESÖKT. En del i firandet av en omtyckt frågefiskd­amm. Till vänster syns Maria Rydberg Jonsson, fritidsped­agog.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden