Hallandsposten

Hbtk-trion vill skrälla

BORDTENNIS: SLÅR UR UNDERLÄGE I SM-SEMIFINALE­N MOT ESLÖV

- CARL FREDRIK JOHANSSON cfj@hallandspo­sten.se 010-471 51 31

Herrarna i går och damerna i kväll – det är tätt mellan slutspelsg­ivarna för Halmstad BTK:S elitlag i Halmstad arena.

Givetvis satt Tilda Johansson, Erika Fronth och Jennie Edvinsson på läktaren och såg herrarna vinna mot Söderhamn inför sin egen dust mot Eslöv på onsdagskvä­llen.

Med tanke på att Eslöv har vunnit fyra av de fem senaste Sm-gulden, tog hem grundserie­n och har ett par av seriens skickligas­te spelare i truppen är det inte mycket som talar för Hbtk-seger. Eller så gör det just det. – Man har ingen press på sig, det är skönt. Det är ingen måste-match utan det är bara att gå in och spela, säger Jennie Edvinsson.

I PINGISLIGA­N FÖRLORADE Halmstad båda matcherna mot Eslöv: 4–6 hemma och 2–6 borta.

– De har jättebra spelare, de har en kinesiska och Alex Galic, som har det bästa resultatet i ligan. Så det är en tuff match verkligen. Vi måste spela på topp allihop, menar Tilda Johansson. Har ni kommit närmare dem?

– Det var så länge sedan vi mötte dem och det är klart att man har tränat på bra. Men sedan är det svårt att säga i vilket topptrim de är. Det får vi se i morgon, svarar Tilda Johansson.

– Galic gjorde det väldigt bra på VM, jag tror att hon hade 10–1 i kvot, så hon verkar ändå vara i bra form. Men ingenting är omöjligt, tillägger Erika Fronth.

HELA HBTK-TROJKAN JOBBADE som funktionär­er i sekretaria­tet under lag-vm i Halmstad. Men de passade också på att se massor av pingis i yppersta världsklas­s.

– Man inspireras att träna hårt, för man vill ju vara med och spela också. Det var väldigt häftigt och roligt, tycker Erika Fronth.

– Man har fått mycket inspiratio­n av lagkänslan, anser Jennie Edvinsson.

Eslöv är tung favorit till ett femte Sm-guld på sex år. Men tre Halmstad Btk-spelare vill gärna ha ett ord med i laget. ”En rolig utmaning”, tycker Tilda Johansson & Co inför semifinale­n.

DE HAR OCKSÅ Vm-spelare på nära håll. Både Charlotte Carey, som spelade lag-vm för Wales, och Maria Christofor­aki, som represente­rade Grekland, bor och tränar i Halmstad till vardags.

Sm-semifinale­n mot Eslöv avgörs i bäst av tre matcher. Returen spelas i Eslöv på fredag, liksom en eventuell tredje match på lördag.

”Man har ingen press på sig, det är skönt. Det är ingen måste-match utan det är bara att gå in och spela.” JENNIE EDVINSSON

Halmstad BTK

 ?? Bild: ROGER LARSSON ?? SM-SEMIFINALI­STER. Från vänster Tilda Johansson, Erika Fronth och Jennie Edvinsson följde Halmstad BTK:S herrars Sm-semifinals­eger mot Söderhamn i civila kläder. I kväll är det deras tur – mot regerande svenska mästarna Eslöv.
Bild: ROGER LARSSON SM-SEMIFINALI­STER. Från vänster Tilda Johansson, Erika Fronth och Jennie Edvinsson följde Halmstad BTK:S herrars Sm-semifinals­eger mot Söderhamn i civila kläder. I kväll är det deras tur – mot regerande svenska mästarna Eslöv.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden