Hallandsposten

Fördel HBTK efter första semifinale­n

- ANDERS TORNELL at@hallandspo­sten.se 010-471 51 49

”Extremt starkt av Mattias. Han har haft svårt mot Brodd tidigare, men i dag visade han vilket proffs och vilken världsspel­are han är.”

Mattias Karlsson visade Vmklass och Ibrahima Diaw vann två täta matcher. Då skaffade Halmstad BTK sig fördel genom att besegra Söderhamn i den första Smsemifina­len.

HALMSTAD SÖDERHAMN

– Extremt starkt av Mattias. Han har haft svårt mot Brodd tidigare, men i dag visade han vilket proffs och vilken världsspel­are han är, berömmer tränaren Ulf ”Tickan” Carlsson, som nu var tillbaka i vardagsliv­et igen efter den fantastisk­a Vm-veckan i Halmstad.

KARLSSON VAR ANKARET när Sverige överraskan­de tog Vm-brons i Halmstad arena, men trots kort förberedel­se inför första Sm-semifinale­n visade Hbtk:aren, som är ränkade 20:e i världen, klass – framförall­t i avgörande lägen.

– Det är klart att det inte har varit det lättaste att ladda om. Det var en lång vecka med mycket känslor och glädje och sen är det bara pang-bom och på det igen, så det var skönt att det gick bra, myser Karlsson.

I Pingisliga­n förlorade Karlsson både matcherna mot Brodd, men när det nu stod en finalplats på spel så höjde han sig och gav Halmstad viktiga 3–1 efter vinst med 3–1 (8–11, 11–5, 11–7, 11–8).

– Returerna var viktiga i dag. Han spelade lite samma boll på mig hela tiden, mycket halvlångt i forehand och sedan väldigt aggressivt efter den bollen. Därför försökte jag komma undan så mycket som möjligt, flytta attackerna och ha lite fantasi i spelet. Kunde jag returnera så blev det en bra matchbild för mig, tycker Karlsson.

Han inledde inte så övertygand­e mot Simon Berglund, men vann till slut med 3–1 och strax därpå avgjorde Diaw fram till 11–9 i skiljeset mot svårspelad­e kinesen Qian Cheng.

EFTER KARLSSON VINSTEN mot Brodd låg vägen öppen mot seger, men Elias Ranefur hade ingen bra dag och föll i båda sina singlar.

Det gjorde att Ibrama Diaw fick chans att avgöra mot Berglund, men det blev en match där både spelade med nerverna utanpå tröjorna. Fransosen visade sig dock än en gång vara den starkare i skiljeset och fixade första semivinste­n via 11–7 i femte. ULF ”TICKAN” CARLSSON

Tränare i HBTK

– Ibra gjorde det fortsatt bra, men han och Berglund hade båda problem i returspele­t och blir man osäker där så smittar det av sig på hela spelet, tycker ”Tickan”.

Vinsten på hemmaplan var viktig för nu väntar en ny match redan på torsdag i Söderhamn och en eventuellt tredje helt avgörande i Norrland på lördag.

– Vi måste upp i en hög nivå allihop. Vi möter ett bra lag, de är farliga och brukar vara lite bättre på hemmaplan så vi måste fortsätta spela bra, slutar Karlsson.

 ?? Bild: ROGER LARSSON ?? GLÄDJE I HBTK. Ibrahima Diaw höll nerverna i styr och vann två jämna matcher i den första Sm-semfinalen mot Söderhamn i Halmstad arena.
Bild: ROGER LARSSON GLÄDJE I HBTK. Ibrahima Diaw höll nerverna i styr och vann två jämna matcher i den första Sm-semfinalen mot Söderhamn i Halmstad arena.
 ??  ?? VISADE VM-KLASS. Mattias Karlsson var het i de avgörande lägena och fick efterlängt­ad revansch på Viktor Brodd.
VISADE VM-KLASS. Mattias Karlsson var het i de avgörande lägena och fick efterlängt­ad revansch på Viktor Brodd.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden