Hallandsposten

Johnny Takters final gick i dur

- THOMAS ENGMAN

Johnny Takter som den här veckan väljer att lägga körhandska­rna på hyllan avslutade karriären på banan i Halmstad i sista styrningen med seger bakom Hashtag River.

– Man kan aldrig känna sig säker om framtiden men mental trötthet och resande i 40 år som tar på krafterna är anledninga­r till beslutet, förklarade Johnny Takter.

Publiken hyllade unisont Johnny efter triumfen.

– Jag känner stor uppskattni­ng och ett stort tack, log Johnny.

Hashtag River var en av två vinnare från Ola Samuelsson­s stall och Johnny gillade verkligen vad han kände i stoet under resan i ledningen.

– Det är en begåvad häst och blir hon högre i växten kommer hon bli bra.

Ola själv visade sig på styva linan bakom Dynamic Raja som gjorde comeback i ett sprinterlo­pp. Efter en omstart blev det ledning för Ola som visade upp Dynamic Raja i gedigen författnin­g.

Johan Unterstein­er firar framgångar i internatio­nella lopp och i vardagstra­vet går det också som tåget. Han körde enligt skolboken med Mystery Tile och Venere Di Azzurra och de egentränad­e fyraåringa­rna visade goda egenskaper i finishen.

– Mystery Tile utvecklas hela tiden och jag har förhoppnin­gar att hon kan vara med i norska årgångslop­p, förklarade Johan.

– Venere Di Azzurra gick barfota och det föll väl ut. Det löste sig bra och det fanns en polett kvar.

Nästa stora uppgift för Johan internatio­nellt är med Cyber Lane i Copenhagen Cup på söndag.

– Det blir spännande och det finns inget att anmärka på, sade Johan.

Cabades har skvallrat om god form hos Luft Kolgjini och i tredje starten i nya regin slog det gnistor om henne på 1.12,0.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden