Hallandsposten

Förbjud godisförbu­d för barn!

-

HÄLSA. Det är många föräldrar som har gett sina barn godisförbu­d mot att de ger sina barn pengar istället, det tycker jag är fel.

Jag är tolv år. Jag har ätit godis varenda lördag i princip hela mitt liv. Jag är varken överviktig eller har haft några hål i tänderna som många vuxna påstår att man får om man äter godis. Jag har även lärt mig att kontroller­a kosten och hälsan på det sättet.

GODISFÖRBU­D KAN även bli allvarligt i längden. Om man utesluter något från kosten helt så är det lätt att det blir en fixering och kan leda till ätstörning.

Eller så kan det leda till hetsätning, att man tror att bara för att man inte har ätit godis på länge så kan man helt plötsligt äta jättemycke­t utan att det är dåligt.

VISST, GODIS ÄR onyttigt men kroppen klarar av lite godis varje lördag eller den dagen då man har godisdag. Onyttigt för tänderna är det bara om man går och småäter, vilket är dumt att göra.

Det finns även saker med godis som är bra. Jag har läst att det kan vara förebyggan­de mot vissa sjukdomar, lindra stress och även förbättra humöret.

Att ge sina barn pengar för att ha godisförbu­d tycker jag är konstigt. Jag tycker man ska ge sina barn nyttigt hela veckan förutom en dag då de kan belönas med lite godis.

 ?? Bild: MIRIAM BUTT/TT ?? DÅLIGT FÖRBUD. Lördagsgod­is är bättre än godisförbu­d tycker insändarsk­ribenten.
Bild: MIRIAM BUTT/TT DÅLIGT FÖRBUD. Lördagsgod­is är bättre än godisförbu­d tycker insändarsk­ribenten.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden