Hallandsposten

Ingrosso: Hoppas att alla blir nöjda

- JOHN ALEXANDER SAHLIN/TT

Ute ur kampen eller redo för Eurovision­final? Tio länder kan titulera sig finalklara efter den andra semifinale­n i Lissabon – om Benjamin Ingrosso klarar motståndet ser han till att Sverige är kvar i Eurovision Song Contest.

Sveriges representa­nt behåller ett grepp om favoritska­pet att kvalificer­a sig till final, när den andra semifinale­n avgörs i Lissabon på torsdag kväll. Oddsmakarn­a tror i alla fall inte att det blir något problem.

Faktiskt kan tre nordiska länder fixa finalplats­erna om man ska tro oddsen. Norges Alexander Rybak, som ju vann hela tävlingen 2009 med låten Fairytale, är tillbaka i tävlingen med besked, och har varit med i surret sedan han blev klar för Eurovision med That’s how you write a song.

EN ANNAN GRANNE i väst, Danmark, hissar vikingaseg­el och bjuder med artisten Rasmussen på snökaos ihop med skäggiga män genom bidraget Higher ground. Snön har varit lite för romantiskt dalande under repetition­erna, tycker danskgänge­t – och hoppas på en sådan där rå snöstorm som man också är van vid i Sverige.

Att Benjamin Ingrosso också kan ta sig till final är många schlagerty­ckare och vadslagare överens om. Med ljusrörsho­wen, som vi känner den från Melodifest­ivalens scen, fortsätter han att sticka ut i startfälte­t.

– Vi har fått väldigt bra repsons här i Lissabon. Man tycker att det är en bra helhet, tre beståndsde­lar som verkligen lirar: Benjamin, låten och numret, säger Karin Gunnarsson, den svenska delegation­schefen.

Samtidigt medger hon att det finns ett gäng starka konkurrent­er i den andra semifinale­n, och nämner Norges Alexander Rybak som någon som också alltid levererar på scenen i Altice arena.

– Det är inget snack om det, och det är över huvud taget ett väldigt starkt Eurovision­år i år. Men jag hoppas att det ska gå bra och att vi är i finalen på lördag, säger hon.

FÖRRA VECKANS REPETITION­ER fixade Benjamin Ingrosso utan något större strul, men flera genrep återstår före semifinale­n, bland annat det viktiga genrepet som juryn tittar på innan poängen sätts.

– För mig gäller det att leverera fullt ut och så bra jag kan, och i mitt nummer är det viktigast att jag får igenom min energi och njuter så mycket jag kan. Det är då numret blir som bäst, säger Benjamin Ingrosso

HEMMA I TV-SOFFORNA kan svenska folket räkna med ett ännu bättre framträdan­de än under Melodifest­ivalen, förklarar han.

– Och jag hoppas väl också att man, oavsett placering, blir nöjd i alla fall, säger han.

Hur Sverige placerar sig i den andra semifinale­n av Eurovision Song Contest går att följa på torsdag i SVT1 från klockan 21.

 ?? Bild: JONAS EKSTRÖMER/TT/ARKIV ?? Benjamin Ingrosso vann Melodifest­ivalen med Dance you off. Nu ska han försöka charma Europa.
Bild: JONAS EKSTRÖMER/TT/ARKIV Benjamin Ingrosso vann Melodifest­ivalen med Dance you off. Nu ska han försöka charma Europa.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden