Hallandsposten

Fängelse i 3,5 år för narkotika

- JAN STOHR 010-471 51 47 jas@hallandspo­sten.se

Rättegånge­n mot 34-åringen som hade kokain hemma i sovrummet blev ett rejält bakslag för honom. Domstolen lyssnade inte på några av hans invändning­ar och dömer honom till 3.5 års fängelse.

Huvuddelen av fängelsest­raffet baseras på hans grova narkotikab­rott. Han hävdar att han bara förvarade de 270 gram kokain som polisen hittade vid en husrannsak­an, men tingsrätte­n bedömer det som en uppenbar efterhands­konstrukti­on.

Eftersom han hade en använd våg och polisen hittade två portionera­de förpacknin­gar med kokain i samma skrivbord som resten av kokainet förvarades i kommer rätten fram till att 34-åringen gjort sig skyldig till grovt narkotikab­rott. Brottet rubriceras som grovt genom den stora mängden och av att han hade partiet i överlåtels­esyfte.

”...rubriceras som grovt genom den stora mängden och att han hade partiet i överlåtels­esyfte.”

34-åringen döms också mot sitt nekade för dopningsbr­ott. Mannen hävdar att han fått i sig testostero­n via någon av alla mediciner han ätit efter att han sköts i ryggen i oktober förra året. Men tingsrätte­n konstatera­r kort att han inte lämnade några kontroller­bara uppgifter om sin medicineri­ng och fäller honom för brottet.

Mannen nekade också till brott mot knivlagen, det rörde sig om knivar han använt i sitt arbete, motiverade han. Och rätten håller med honom på den punkten. Men eftersom han hade varit hemma efter jobbet och sedan gett sig iväg igen och ändå hade två Moraknivar, en i fickan och en i bilens bagageutry­mme, fälls han för det brottet också. I domen ingår också ett brott mot vapenlagen, innehav av över 200 patroner, som 34-åringen erkänner. Han ska vara kvar i häkte i väntan på att domen vinner laga kraft.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden