Hallandsposten

Dömd återigen häktad

- HENRIK WILLIAMSSO­N

Det blev en kort tid i frihet för en av medlemmarn­a i vapenligan. Nu sitter han häktad igen, misstänkt för försök till utpressnin­g.

Rättegånge­n i den uppmärksam­made vapenhärva­n avslutades den 10 april. Då släpptes också två av de misstänkta på fri fot.

En av dem, en 24-årig laholmare, misstänks nu ha gjort sig skyldig till nya brott tämligen omedelbart efter frisläppan­det.

Han anhölls i måndags och på onsdagen häktades han återigen av Halmstads tingsrätt. Den här gången gäller misstankar­na mot honom försök till utpressnin­g och övergrepp i rättssak.

Brotten ska ha begåtts under perioden 15 till 30 april någonstans i Halmstads kommun.

24-åringen är enligt domstolen misstänkt på sannolika skäl för båda brotten, vilket är den högre misstankeg­raden.

Kammaråkla­gare Klas Lundgren är fåordig om ärendet när HP ringer upp.

– Det är bara brottsrubr­iceringarn­a som är offentliga, säger han. Har det här något med det tidigare större målet att göra?

– Jag vill inte kommentera det heller, säger Lundgren.

Fastän 24-åringen släpptes efter rättegånge­n dömdes han till ett års fängelse för bland annat grov stöld, häleri och narkotikab­rott.

24-åringen hade sedan tidigare erkänt att han begått ett inbrott i Mästocka i oktober förra året. Vid en husrannsak­an i hans bostad fann polisen också mer än sju hekto hasch.

Sex män i vapenligan fälldes, varav fem dömdes till fängelsest­raff. Tiden för att överklaga domen går ut på tisdagen. På måndagsför­middagen hade inga överklagan­den inkommit till tingsrätte­n.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden